NEZADOVOLJNI ODGOJITELJI

Bandića pred Skupštinom dočekali zvižduci

16.06.2016 u 10:01

Bionic
Reading

Šezdesetak prosvjednika podijeljenih u dvije interesne skupine okupilo se jutros ispred Skupštine Grada Zagreba kako bi ukazali na neodrživo stanje u vrtićima i činjenicu da je u GUP-u, o kojem se danas treba glasati, i dalje ucrtana spalionica otpada

Naoružani transparentima i zviždaljkama prosvjednici su dočekali članove gradske uprave, a gradonačelnik Milan Bandić prošao je pored njih ni ne trepnuvši.

Božica Žilić, predsjednica Sindikata medija i kulture, kazala je da su odgojitelji i odgojiteljice ponovno u prosvjedu jer se ni jedan od njihovih zahtjeva koji su pred upravu Grada postavili prije petnaestak dana kada su, također, prosvjedovali, ali na Jelačić placu, nije ispunio.

'Istina, otvorio se socijalni dijalog, bili smo na dva razgovora kod pročelnika Ivice Lovrića, ali iz odgovora nema jamstava za sigurnost naših zahtjeva. Ponavljam, naši zahtjevi su: smanjivanje broja djeca u grupama, plan razvoja mreže vrtića, vraćanje cijene obroka s 11 na 9 kuna, gradnja novih vrtića i nabava sredstava za rad', istaknula je Žilić.

Drugu skupinu nezadovoljnika predstavljali su stanovnici Resnika koji su nezadovoljstvo došli izraziti zbog činjenice da je u GUP-u i dalje predviđena izgradnja spalionice otpada.

'Grad Zagreb i gradonačelnik nisu ništa napravili, grad nema sustavnu politiku zbrinjavanja otpada i zbog toga danas prosvjedujemo', objasnila je Genzić Horvat.