ODABRAO MAGAZIN ISLANDS

Brač među 10 svjetskih otoka najboljih za život

Bionic
Reading

Američki časopis “Islands” (Otoci) uvrstio je Brač među 10 najpoželjnijih otoka za život na svijetu. Riječ je o specijaliziranom časopisu koji se tiska u milijunskoj nakladi

Po izboru američkog časopisa, uz Brač, na top-listi najpoželjnijih svjetskih otoka nalaze se Big Pine Key na Floridima, Kreta u Grčkoj, Waiheke na Novom Zelandu, Curacao u Nizozemskim Antilima, Maui na Havajima, Nevis na Karibima, Lomgkawi u Maleziji, Grand Cayman u Karipskome moru i Palau u Tihom oceanu, piše Slobodna Dalmacija

Svi su oni promaknuti u otoke snova za ugodno i kvalitetno življenje.

Brač je poželjan za život, stoji u časopisu, zbog čistoće zraka i mora. To je jedan od najljepših i najvećih otoka u Dalmaciji, s mnogo maslina i s prekrasnim čistim pješčanim i kamenim plažama.

Povezanost s kopnom je izvrsna, a bogata gastronomska ponuda sastoji se od svježe ribe, školjki, domaće janjetine i sira. Hvale i crno vino plavac.

Ljudi su opušteni, ocijenili su novinari američkog časopisa, život im se ne sastoji samo od rada, nego, za razliku od Amerikanaca, znaju uživati pijući kavu u kafićima na rivi pokraj mora.

Život na Braču, zaključili su, odvija se umjerenom brzinom, baš onako kako treba. Uočili su da sva priobalna mjesta imaju crkvu smještenu u središtu, nadomak mora, ali je svaka na svoj način posebna i zanimljiva.