'ŠPEKULACIJE I KONSTRUKCIJE'

Most: Nismo HDZ-u dali nikakav rok do utorka

12.06.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Most nije dao HDZ-u nikakav rok do utorka jer, kako tvrde, žele dati priliku premijeru Tihomiru Oreškoviću da obrani svoju čast u Saboru i pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva, objavili su noćas na svojem Facebooku mostaši komentirajući tako pisanja medija o ultimatumu koji su navodno uputili HDZ-u da do utorka povuku Tomislava Karamarka

'Most očekuje od HDZ-a da povuče prijedlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsjednika Vlade. Ako HDZ ipak ostvari najavu rušenja premijera i Vlade, tada će Most kao jedinu moguću opciju odabrati nove izbore', poručili su iz te stranke noćašnjom objavom na Facebooku, naglasivši da su se oglasili 'kako bi upozorili javnost da se idućih nekoliko dana može očekivati niz neistinitih tvrdnji koje će se pozivati na izvore iz Mosta, ali s Mostom neće imati veze'.

Štoviše, 'kako bi se na sve načine stvorilo konfuziju, u javnosti se već plasiraju razne konstrukcije poput one da Most postavlja ultimativne rokove HDZ-u, navode Mostaši. A pozivajući se upravo na 'izvore bliske vodstvu mosta, Slobodna Dalmacija objavila je sinoć kako je Most dao HDZ-u rok do utorka u podne da umjesto Karamarka, izabere novog prvog potpredsjednika Vlade ili će u suprotnom ta stranka potpisati zahtjev SDP-a za raspuštanjem Sabora. Prema izvorima tog dnevnika, Most ne strahuje od novih izbora, a za HDZ-ov izbor mandatara Zdravka Marića smatraju da je riječ o 'spinu' odnosno 'blefu' kojim Karamarko želi smiriti stanje u stranci i privući neodlučne.

Iz Mosta su poručili da 'Most nije dao HDZ-u nikakav rok do utorka jer žele dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Saboru i da pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva'.

Ako Vlada pod premijerom Oreškovićem ne bude mogla opstati, onda smo mi definitivno za nove izbore', kazao je gostujući sinoć u RTL Direktu ministar gospodarstva iz Mostovih redova Tomislav Panenić, poslavši jasnu poruku: 'Most u ovoj Vladi podržava Oreškovića. On je bio prijedlog HDZ-a, mi smo prihvatili i ostvarili jako dobru suradnju. Vidljivi su i rezultati te suradnje. I dalje stojimo na toj poziciji. Ne idemo trgovati, ne idemo u preslagivanja. Što se nas tiče, bilo koja opcija, pa i ova s Marićem, definitivno nije prihvatljiva'.