NA UDARU KRITIKA

Vidošević: I ja sam invalid

Bionic
Reading

Unatoč kritici i pozivu dječje pravobraniteljice Mile Jelavić da se djecom ne koristi u političkoj promidžbi, nezavisni predsjednički kandidat Nadan Vidošević u srijedu je opet imao organizirano druženje s djecom s invaliditetom

Nakon što je proteklog vikenda na poziv Kristijana Curavića ronjenju učio slijepu i hendikepiranu djecu Vidošević je u srijedu u Kuševcu pokraj Đakova imao organizirano druženje s djecom s posebnim potrebama koja pohađaju terapijsko jahanje, piše Slobodna Dalmacija.

Na pitanje je li moralno na ovakav način voditi kampanju Vidošević odgovara: 'Od Curavića sam zamoljen da skrenem pozornost javnosti i u tome smo uspjeli. Kada je on prije dvije godine organizirao ronjenje za slijepu djecu na Malom Lošinju, nijedan novinar mu nije došao na taj događaj. Nazvao me i zamolio da dođem kazavši da će radi mene i kampanje doći svi novinari. Ja sam se odazvao i mi smo uspjeli. U ovoj zemlji živi 500 tisuća invalida. I ja sam zbog svojega glasa djelomično invalid i znam što znači kad te sredina izolira samo zato što si drukčiji, a nisi kriv za to. Imam moralno pravo i to ću činiti do zadnjeg dana. To je moralno i potrebno i kamo sreće da i drugi pokazuju brigu za to', kazao je Vidošević.