TKO O ČEMU, CRKVA O POLITICI

'Za slobodne izbore potrebni desni mediji!'

12.11.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Glavni urednik Glasa koncila Ivan Miklenić smatra da se u Hrvatskoj ne mogu dogoditi slobodni izbori sve dok se ne postigne medijska ravnoteža

U komentaru novog broja tjednika pod naslovom 'Hoće li izbori biti slobodni?' Miklenić tvrdi da slobodu hrvatskih birača ugrožava i medijska upregnutost u pretežno lijevu ideološko-političku orijentaciju, što ni u kojem slučaju ne odgovara pluralnosti hrvatskoga društva.

Po njegovim riječima, u Hrvatskoj se ne mogu dogoditi slobodni izbori sve dok se ne postigne medijska ravnoteža i ne osnuje barem jedan uspješan nezavisni dnevni list desne političke orijentacije te dok se ne uspostavi barem nekoliko portala koje neće nadzirati ljevičari i dok se ne uspostavi stvarno nezavisna, stvarno hrvatska televizija koja promiče univerzalne vrijednosti.

Kako upozorava, iako su 4. studenoga počeli teći službeni rokovi predizbornoga i izbornog procesa, hrvatska javnost već je mjesecima pod presijom predsjedničkih izbora, i to tako da su jedni kandidati kontinuirano u prvome planu, a za druge se jedva čuje, i to ne u svakome mediju.

Tvrdi da je već je tzv. pretkampanja pokazala da su birači, u mjeri u kojoj ovise o medijima, već veoma snažno usmjereni i može se reći izmanipulirani, pa je veliko pitanje može li hrvatsko biračko tijelo uopće izabrati kandidata koji bi odgovarao stvarnoj većini u suvremenome hrvatskom društvu.

'Može li se govoriti o stvarno slobodnim izborima, o stvarno slobodnom odlučivanju birača ako su oni izloženi trajnim lukavim nametanjima određenih kandidata, manipulacijama i ispiranjima mozga?' pita Miklenić u komentaru.