A VLADA JOŠ NIJE PALA

Čačić, Prgomet i Beljak zazivaju Zdravka Marića kao premijera

09.06.2016 u 13:01

Bionic
Reading

Sve vrste kombinacija za Vladu su u igri, kazao je šef Reformista Radimir Čačić. Kaže da on nema posebnih uvjeta za ulazak u Vladu, ali da i dalje stoji pri tome da su šanse za nove izbore 90 posto

'Most razgovara sa svojim krugom i lijevo i desno, centar razgovara i lijevo i desno, ljevica razgovara s HDZ-om, a HDZ s ljevicom. Kad razgovori budu gotovi, sve ćete znati', rekao je Čačić. Na pitanje može li se zamisliti da surađuje sa Zdravkom Marićem kao premijerom, Čačić je rekao:

'S gospodinom Marićem uvijek. Zašto ne? To je vrlo ozbiljan, stručan i odgovoran čovjek. To nije tema i nije sporno', rekao je Čačić i dodao da nije na njemu da nominira te da je pročitao u novinama da se spominje njegovo ime. Dodao je da teško može zamisliti Vladu i većinu u kojoj bi sudjelovali primjerice Tepeš, Pupovac i Glavaš.

TKO JE ZDRAVKO MARIĆ

Više o Zdravku Mariću možete saznati u njegovom portretu OVDJE, a kako izgleda njegova imovinska kartica, pročitajte OVDJE.

Sličnog je stava i Drago Prgomet iz Hrida, javljaju 24 sata. Oni doznaju da se u 10 sati sastao s Krešom Beljakom iz HSS-a te da su razgovarali o preslagivanju Vlade.

Kako pišu  24 sata, Prgomet će podržati vladu desnog centra, odnosno HDZ, ali bez Tomislava Karamarka i Tihomira Oreškovića.

Najveći favoriti HDZ-a su nestranački kandidat Zdravko Marić te Domagoj Ivan Milošević, ali je Milošević blizak Tomislavu Karamarku, pa se očekuje da će Prgomet i Beljak biti skloniji sadašnjem ministru financija Zdravku Mariću.