NOVI PRIJATELJI

SDP poručio Baldasaru: 'Sretno s Bandićem i Mamićem'

09.06.2016 u 12:47

Bionic
Reading

Nakon raspuštanja ogranka i izbacivanja iz članstva gradonačelnika Ive Baldasara splitski SDP još uvijek vodi povjerenik Darko Parić. No svejedno nisu propustili reagirati na današnje Baldasarovo sklapanje pakta s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i njihov dogovor o zajedničkom izlasku na izbore: Tvrde da je to dokaz da je Baldasar i prije izbacivanja radio protiv interesa stranke

'Ako ikome do sada nije bilo jasno što se događalo u splitskom SDP-u i zašto je stranka reagirala onako kako je reagirala i raspustila ogranak, smatram da se sada u potpunosti sve razjasnilo. Jer kako je na konferenciji za medije gospodin Milan Bandić i sam kazao, on i gradonačelnik Ivo Baldasar o zajedničkom izlasku na izbore razgovaraju već tri mjeseca - a Predsjedništvo SDP-a je odluku o raspuštanju Gradske organizacije donijelo 7. svibnja, dakle prije samo mjesec dana. Iz ovoga je jasna činjenica da je Ivo Baldasar kao tadašnji predsjednik GO-a SDP-a Split radio protivno interesima SDP-a', tvrdi Parić.

U najnovijem zagrebačko-splitskom paktu on vidi revolucionarnu ideju, barem iz perspektive prosječnog Splićanina i Dalmatinca.

'Ideja bivšeg predsjednika SDP-a Split i gradonačelnika Ive Baldasara da u novu kandidaturu ide u stranci gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegovog prijatelja Zdravka Mamića, mora se priznati, originalna je. Prosto je čudo da se nitko u Splitu toga prije nije sjetio', sarkastičan je Parić

'U svakom slučaju, bivšem kolegi Ivi Baldasaru želimo sreću u političkoj karijeri s novim prijateljima, a uvjereni smo da će građani Splita znati cijeniti sve dobro koje je gradonačelnikov novi prijatelj Zdravko Mamić do sada učinio za Split', zaključuje povjerenik splitskog SDP-a.