MALO IH JE, ALI GRIZU

Mrsić isprovocirao HDZ-ovce u 'praznoj' sabornici

08.06.2016 u 20:01

Bionic
Reading

SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić iskoristio je u srijedu poslijepodnevni nastavak rasprave u gotovo praznoj sabornici da ponovno pozove vladajuće da raspuste Hrvatski sabor i da se raspišu prijevremeni izbori. 'Ovdje nas nema ni desetina. Očito da ovaj Sabor treba raspustiti i idemo na izbore', rekao je Mrsić tijekom nastavka rasprave o radu četiriju obaveznih mirovinskih fondova u prošloj godini

Mrsić je ocijenio bespredmetnim da Sabor raspravlja o izvješćima mirovinskih fondova kao da se ništa ne događa s Vladom.

'Građanima trebamo vratiti mandate i neka odluče tko će ponovno sjediti u ovom Saboru jer je ovo 'razvlačenje rasprave radi rasprave'. Zemlja pati zbog naše situacije. Očito smo taoci jedne politike i jednih ljudi. Mislim da je red da se dogovorimo i odemo', kazao je.

Na njegovo izlaganje oštro su reagirali Margareta Mađerić i Ivan Šuker iz HDZ-ova kluba, ali i BUZ-ov Milivoj Špika.

Za patnju cijele zemlje Mađerić odgovornom smatra 'četverogodišnju katastrofalnu politiku vlade Zorana Milanovića i ministarstva, na čijem je čelu bio upravo Mirando Mrsić'.

'To je zato što ste više od 100.000 mladih ljudi s obiteljima iselili iz Hrvatske zato što im niste osigurali osnovno ljudsko pravo - na posao. Ovo što danas imamo u Hrvatskoj to je i zahvaljujući vama - gospodine Mrsiću i vašem ministarstvu', istaknula je Mađerić.

Milivoj Špika (Klub zastupnika Milan Bandić 365) upitao je SDP-ovog Mrsića zašto se javlja za raspravu, koju smatra besmislenom, na što je dobio odgovor kako bi bilo najbolje da Špika, zajedno s ostalima, preda mandat na raspolaganje.

'Niste dobili puno preferencijalnih glasova i vrijeme je da odete iz ove sabornice', odgovorio je Mrsić Špiki.

Šuker: Od sto glasa, glasa čuti nije

HDZ-ov Ivan Šuker za 'praznu sabornicu' prozvao je oporbu, kojoj su 'puna usta priče o transparentnosti', a kada na dnevni red dođu izvješća o radu mirovinskih fondova, tada 'od sto glasa, glasa čuti nije'.

Oporbu je prozvao za ignoriranje rasprave o potencijalima hrvatskog gospodarstva i mogućnostima ulaganja mirovinskih fondova.

'Danas je bila idealna prilika da porazgovaramo o stvarnim potencijalima hrvatskog gospodarstva. Mirovinski fondovi raspolažu milijardama kuna koje bi mogla iskoristiti neka poduzeća koja su spremna prihvatiti uvjete onih koji upravljaju sredstvima oko milijun i 700 tisuća hrvatskih građana', istaknuo je Šuker.

Ovako se ne ponašaju političari koji su odgovorni prema građanima, zaključio je aludirajući na mali broj oporbenih zastupnika u sabornici.