Hrvatska ROŠADE NA HRT-u

Svi žele Đuru Popijača

Kaos na HRT-u već je svakodnevna pojava, no tenzije ovih dana pojačava i neizvjesnost oko pozicije predsjednika Programskog vijeća Đure Popijača kojega se spominje kao potencijalnog ministra gospodarstva, ali i kao nasljednika ravnatelja HRT-a Vanje Sutlića

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić može odahnuti na barem tjedan dana jer je sjednica Programskog vijeća HRT-a, na kojoj se trebalo raspravljati o njegovom statusu na Prisavlju, odgođena za sljedeći tjedan. Ono što mu sigurno nije olakšanje jest to da je sjednica odgođena zbog obaveza jednog od najvećih zagovornika njegove smjene, Đure Popijača.

Prema svim dosadašnjim medijskim napisima, postoje dva scenarija, a po oba bi Vanja Sutlić bio glavni tragičar.

Ako predsjednica Vlade Jadranka Kosor imenuje Đuru Popijača u Vladu, bilo kao ministra ili potpredsjednika Vlade, Vanja Sutlić, za kojega se pisalo da ima potporu Vlade, više neće moći računati na nju. Inače, nakon odlaska Ive Sanadera, osim brojnih korupcijskih afera, izbile su i afere s HRT-a, i to upravo na račun Sutlića. Možda je slučajnost, ali je zanimljiva podudarnost.

U tom slučaju, u Programskom vijeću ostaje prazno mjesto predsjednika Vijeća, ali i još teže pitanje tko bi mogao biti v.d. Sutlića ako ga se uspije smijeniti, a s obzirom na to da ima očiglednu podršku samo jedne članice Vijeća, Anje Šovagović, s takvom sudbinom bi se ubrzo trebao pomiriti.

Kao moguća zamjena za Popijača, a onda i za Sutlića, spominje se potpredsjednik Vijeća i predsjednik Uprave Zavoda za poslovna istraživanja Siniša Grgić.

Po drugom scenariju, Popijač ne bi završio u Vladi, Vijeće bi ostalo netaknuto i nastavilo bi sa započetom raspravom o kaotičnoj situaciji na HRT-u posljednjih mjeseci, o budućnosti Vanje Sutlića, ali i o ostavkama ostalih direktora Blage Markote, Davora Mezulića i Josipa Guberine.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još