'NEAMBICIOZNI I DESTRUKTIVNI'

Grabar Kitarović kritizirala Vladu na Danu poduzetnika

07.06.2016 u 13:17

  • +5

HUP organizirao Dan poduzetnika

Izvor: Screenshot / Autor: N1

Bionic
Reading

Predsjednica se novinarima obratila na Danu poduzetnika koji se održava u Westinu u Zagrebu. 'Potrebno nam je odustajanje od politiziranja, odustajanje od destrukcija i od projekata zbog stranačkih interesa', rekla je Grabar Kitarović

'Nismo tamo gdje bismo trebali biti, postoje pozitivni trendovi, ali nema ih dovoljno', smatra Grabar Kitarović koja poziva na sabranost i usredotočenost kako bismo se napokon uzdigli na razinu najrazvijenijih u Europi.

Plan ove Vlade, smatra Grabar Kitarović, nedovoljno je ambiciozan. Podsjetila je i kako se i prema prošloj vladi kritički postavila.

'Podaci nam pokazuju da se privatni sektor uspješno bori s krizom, izvozno orijentirani dio gospodarstva je izašao iz krize mnogo prije našeg gospodarstva', rekla je predsjednica na Danu poduzetnika.

Podsjetimo, u utorak u 10.30 sati u Središnjici Hrvatske demokratske zajednice konferenciju za medije održao je predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko te je najavio pokretanje opoziva premijera Tihomira Oreškovića.