KRIZA VLASTI

Preokret na Pantovčaku: Predsjednica se sastala s Oreškovićem, a potom i s Reinerom

06.06.2016 u 11:49

Bionic
Reading

Premijer Tihomir Orešković ipak je bio na Pantovčaku kod Kolinde Grabar Kitarović, potvrđeno je iz Ureda predsjednice za tportal. Premijer i predsjednica su, doznajemo, razgovarali o aktualnoj situaciji u državi

Da je do sastanka došlo, potvrđeno je za tportal s Pantovčaka, iako je ta informacija prvotno bila demantirana. Orešković i Grabar Kitarović razgovarali su o aktualnoj situaciji u državi.

Nakon sastanka s premijerom, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrela se, doznajemo, i s predsjednikom Sabora Željkom Reinerom. Reiner je potvrdio kako su razgovarali o stabilnosti države.

Predsjednica za sada ne planira sastanak s potpredsjednicima Vlade Božom Petrovom i Tomislavom Karamarkom. S Pantovčaka i dalje poručuju kako će ona učiniti sve, unutar svojih ustavnih ovlasti, kako bi osigurala stabilnost u zemlji. Zbog svega što se događa, predsjednica je odgodila planirano putovanje u Litvu, javlja Media servis.

Premijer, kojemu se ozbiljno trese stolica, nakon što je zbog afere Konzultantica nastupila paraliza vlasti, a koju je Orešković planirao okončati odlaskom svojih potpredsjednika, mogao bi vrlo brzo napustiti Banske dvore.

Sam ili u društvu čitave Vlade.

Predsjednica je pak uslijed krize vlasti koja se intenzivirala u petak zahtjevom za ostavkama Tomislava Karamarka, Bože Petrova i Tihomira Oreškovića tek poručila građanima da su - sigurni.