BURA U BANSKIM DVORIMA

Glavak i Bartulica tvrde: Orešković ne odstupa!

03.06.2016 u 14:55

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg naprasnog otkazivanja sjednice Vlade medijskim prostorom se proširila informacija da će predsjednik Vlade Tihomir Orešković podnijeti ostavku u sljedeća 24 sata. Televizija N1 javlja saznaje da će premijer zapravo u petak javno zaprijetiti svojim potpredsjednicima Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu, no glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak i savjetnik premijera Stjepo Bartulica tvrde da nema govora o ostavci

Iz izvora bliskih premijeru, N1 doznaje da će danas biti konferencija za medije o kojoj se spekuliralo, ali da Orešković neće podnijeti ostavku nego će premijer upozoriti Karamarka i Petrova, jer na ovaj način Vlada ne može funkcionirati. Na jučerašnjoj kavi je Petrov tražio da sva trojica napuste vladu kako bi mogla funkcionirati koalicija Domoljubne koalicije i Mosta, no Karamarko je to odbio. Neslužbeno i službeno su demantirane informacije o ostavci Vlade, navode s N1 televizije.

Priču o ostavci je pokrenuo portal direktno.hr kojega se povezuje s krugovima bliskim HDZ-u.

Taj portal je objavio informaciju, pozivajući se na 'dobro obaviještene izvore', da Orešković namjerava održati vrlo dramatičan govor u sljedeća 24 sata, pa čak i podnijeti ostavku. Večernji list u današnjem tiskanom izdanju donosi informaciju da je otkazivanje sjednice Vlade poruka premijera Tihomira Oreškovića da je spreman podnijeti ostavku, a današnji Jutarnji list piše da je Orešković danas naprasno izjurio iz Banskih dvora i otkazao sjednicu Vlade navodno zbog svađe s Petrovom i Karamarkom.

Informaciju da je Orešković spreman podnijeti ostavku za N1 su opovrgnuli glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak te Oreškovićev savjetnik i bliski suradnik Stjepo Bartulica, koji navode da premijer neće imati nikakvu presicu večeras, kako se pojavila prvotna informacija, a na daljnje upite nisu odgovarali.

U slučaju da Orešković podnese ostavku, automatski pada cijela Vlada.