'HRVATSKA MOŽE BOLJE'

Jokić i njegov tim imaju poruku za prosvjednike: Živjela Hrvatska!

01.06.2016 u 07:52

Bionic
Reading

Boris Jokić i članovi ekspertne radne skupine Cjelovite kurikularne reforme snimili su videoporuku za sve one koji podržavaju reformu i namjeravaju sudjelovati u prosvjedu podrške koji se održava u više hrvatskih gradova, ali i u inozemstvu

U Zagrebu će se prosvjedovati od 18 sati na Trgu bana Jelačića. Prosvjedovat će se u još jedanaest gradova.

'U ime stotina svih onih koji su radili s nama tijekom 16 mjeseci, želimo reći - hvala svima. Hvala svima koji ste došli i dali nam podršku. Nakon svih ovih 16 mjeseci, mi znamo da ova zemlja može sve, ova zemlja može puno bolje', rekao je Jokić.

'Živjela Hrvatska! Hrvatska može bolje!' poviknuli su na kraju poruke svi okupljeni.

Predsjednica Sindikata učitelja Sanja Šprem i Martina Horvat iz GOOD inicijative za građansko obrazovanje također poručuju da Hrvatska može bolje.

'Učenici su prenatrpani informacijama, učitelji se pretvaraju u birokrate, mi moramo reći dosta je i započeti i otvoriti novu stranicu za kvalitetno bolje sutra', rekla je Šprem.

'Hrvatska može bolje, mora bolje i želi bolje', zaključuje Horvat.

Iako su se jučer na sastanku na Pantovčaku strasti smirile pa su i šefica države i ministar Šustar voditelju Jokiću dali potporu jer reforma nema alternativu, razlozi za prosvjed itekako ostaju.

Jokić želi ukloniti politiku iz reforme, jer ona je djelo onih koji rade s našom djecom i koja je Hrvatskoj itekako potrebna obzirom da je sustav zapostavljan desetljećima. U prvoj reakciji nakon sastanka na Pantovčaku, Jokić je poručio za tportal.hr kako radna skupina i dalje čvrsto stoji kod ostavki te da će pomoći svakome tko će nastaviti ovaj posao nakon njih.

Podsjetimo, ekspertna skupina za kurikularnu reformu na čelu s Borisom Jokićem, koja je dala ostavku, zamolila je jučer stranke da ne prisvajaju reformu koja je, kako kažu, nacionalni projekt.

Priopćenje su poslali nakon što je Zoran Milanović u razgovoru za Dnevnik Nove TV izjavio kako je upravo SDP formirao radnu skupinu.

'Ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti svima na podršci Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Također želimo ponoviti i još jednom zamoliti sve političke stranke da ne prisvajaju kurikularnu reformu.

Reforma je od samog početka osmišljena kao nacionalni projekt i istinsko mjesto zajedništva i dijaloga u kojem sudjeluju stručnjaci vrlo različitih svjetonazora.

Kako se naš rad proteže kroz dvije različite Vlade upoznati smo s niskom razinom podrške reformi, ali i općenito sustavima odgoja i obrazovanja. Stoga umjesto deklarativne podrške, molimo sve političke opcije da stave obrazovanje i znanost kao svoje prioritete, povećaju ulaganje u obrazovanje i znanost, poboljšaju status odgojno-obrazovnim radnicima i znanstvenicima i osiguraju djeci i roditeljima bolje obrazovanje.

Od praznih riječi i jeftinih političkih bodova onih koji su u prošlosti bili ili trenutno jesu moćni, ova zemlja nema mnogo.'

Priopćenje su potpisali članovi ekspertne radne skupine: Boris Jokić, Branka Vuk, Ružica Vuk, Branislava Baranović, Suzana Hitrec, Zrinka Ristić Dedić i Tomislav Reškovac.