HAJDAŠ DONČIĆ UPOZORAVA

'Ministar Butković je prekršio dva zakona'

31.05.2016 u 20:56

Bionic
Reading

SDP-ovac Siniša Hajdaš Dončić gostovao je u Dnevniku N1 televizije te je prokomentirao aktualnu političku situaciju kazavši da je suludo to da premijer na kavu poziva dva potpredsjednika koji ne razgovaraju. 'Hrvatska nema premijera. Ovo je neuspješan projekt HDZ-a i Mosta. Ponavljam, Hrvatska nema Vladu!'

Hajdaš Dončić smatra da je slučaj Karamarko jasan. 'Gospođa Karamarko je primala novac od lobista MOL-a. Postoji politička odgovornost. Znam da će se neki zubima i nogama držati za saborske fotelje jer znaju da neće moći ponovno doći u Sabor, no moraju razmišljati hoće li moći hodati po svojim mjestima u kojima žive', poručio je Hajdaš Dončić, a vjeruje da SDP može osigurati 76 zastupničkih ruku za odlazak Tomislava Karamarka.

Također Hajdaš Dončić smatra da su potezom ministra Olega Butkovića, koji je u utorak krenuo sa sječom uprava i direktora javnih poduzeća bez odluke Vlade, prekršena dva zakona - o sprečavanju sukoba interesa i Zakon o upravljanju strateškim poduzećima.

'To se dogodilo zato jer ne mogu sastaviti Povjerenstvo za strateška poduzeća. To vam je zato jer Vlada ne funkcionira. Vladaju bezvlađe i kaos. Mi smo postavili čvrste temelje, a ovi nesposobnjakovići, na žalost, sve uništavaju', smatra Hajdaš Dončić. Na upit kako komentira micanje Končara i nekih drugih tvrtki s liste strateških, kaže da očito Vlada želi raditi neke stvari ispod stola. 'To je put kako u sivoj zoni preprodavati tvrtke. Neke tvrtke definitivno treba privatizirati, ali na transparentan način', zaključio je Hajdaš Dončić u razgovoru za N1.