'UBIJ ME NJEŽNO'

Prosvjed za spas dubrovačkih napuštenih pasa

11.11.2009 u 19:08

Bionic
Reading

Prije početka večerašnje sjednice dubrovačkoga Gradskog vijeća održan je u organizaciji Društva za zaštitu životinja iz Dubrovnika mirni prosvjed na kojem se okupilo 100-tinjak prosvjednika

Prosvjed je održan bez obzira na to što je na jučerašnjem kolegiju gradonačelnik Andro Vlahušić s dnevnog reda današnje sjednice Gradskog vijeća skinuo točku koja se odnosi na prijedlog odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te postupanju s njima.

Prosvjednike su poduprli i dubrovački bikeri. Ispred Gradske kavane izvješen je pano s fotografijama dubrovačkih gradskih vijećnika, a uz svaku fotografiju stajala je šprica koja je upozoravala na moguću najavljenu eutanaziju životinja iz skloništa na Žarkovici.

Kako su istaknuli prosvjednici, od dubrovačkoga gradonačelnika i vijećnika traži se da se odmah zauzmu za izgradnju novog azila za napuštene životinje u Dubrovniku.

Od grada tražimo i poštovanje zakona na koji se gradonačelnik Andro Vlahušić poziva jer je Dubrovnik, na zahtjev Veterinarske inspekcije, bio dužan pokrenuti i izgradnju gradskog azila do 1. siječnja ove godine, što nije učinio, ističu prosvjednici.

Grad Dubrovnik ove je godine izdvojio 500 tisuća kuna za hranu te 200 tisuća kuna za druge potrebe azila s napuštenim životinjama, a u proračunu za 2010. planirano je još milijun kuna za izgradnju novog azila, objavio je ovih dana gradonačelnik Andro Vlahušić.