OBOSTRANE STRELICE

Mikulić uzvraća Mostu: Nitko neće raditi reda u HDZ-u

03.06.2016 u 15:09

Bionic
Reading

Trzavice među vladajućima i najavljeno glasovanje o opozivu prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka komentirali su i drugi zastpunici i članovi vladajućih

O tome može li HDZ i dalje surađivati s Mostom, progovorio je i predsjednik zagrebačke skupštine i HDZ-ov saborski zastupnik Andrija Mikulić.

'U više navrata sam govorio da je HDZ najjača politička opcija u RH, što je pokazala na svim proteklim izborima i nitko neće raditi reda u HDZ-u osim samo članstvo i vodstvo HDZ-a. Prema tome, u demokraciji svatko ima pravo na svoje mišljenje, može ga iznosti ali mora biti isto tako svjestan da za to mišljenje i donošenje odluka se snosi odgovornost. Pozvao bi sve da se sjete da su preuzeli odgovornost onog trena kada ime je hrvatski narod dao podršku za obavljanje bilo koje izvršne funkcije u ovoj državi', rekao je Mikulić uoči svečane sjednice Sabora.

Na pitanje da prokomentira izjavu Karamarka da će se Vlada nastaviti ali bez Bože Petrova, Mikulić je kazao: 'U subotu je bio izborni sabor HDZ-a, izabrano nam je novo vodstvo i vidjeli ste ljude koji su dobili povjerenje i ono što je rekao predsjednik HDZ-a gospodin Karamarko apsolutno podržavam. Ne vidim tu nikakav problem, mi smo najjača politička opcija u RH.'

U SDP-u su uvjereni da će imati dovoljno ruku za opoziv Karamarka. 'Što se tiče izglasavanja nepovjerenja, ja sam uvjeren da će biti dovoljno ruku. No problem je činjenica da smo u ovom mandatu već imali situaciju da je HDZ na neki način kupovao zastupnike iz drugih političkih opcija, do sada su pod njihovim pritiskom i ponudama tri zastupnika prešla u redove vladajuće većine. Ja vjerujem da se to u budućnosti neće događati, ali ako bude toga, mislim da će to biti posao za DORH, jer podsjetit ću, gospodin Sabo je upravo zbog takve situacije završio u zatvoru', rekao je SDP-ov Peđa Grbin.

Ona koja će sigurno glasati za opoziv je Hridova Irena Petrijevčanin Vukasnović. 'Ovdje se ne radi formalno o sukobu interesa, ali se radi o savjesnoti, odgovornosti i moralnosti. Danas je to gospodin Karamarko, a sutra može biti netko drugi', rekla je zastupnica Hrida, koja nije mogla reći kako će glasati predsjednik Hrida Drago Prgomet.

Svečana sjednica okupila je gotovo sve najviše državne dužnosnike, diplomatski kor, predstavnike vjerskih zajednica, sindikata i udruga, te saborske zastupnike. Na sjednici se ipak nisu pojavili prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i šef oporbe Zoran Milanović.