ŠTO KAŽU GRAĐANI

Većina misli da Karamarko mora odstupiti, Most pod povećalom

29.05.2016 u 20:37

Bionic
Reading

Istraživanje koje je provela Nova TV pokazalo je da većina građana smatra da Tomislav Karamarko treba odstupiti s mjesta potpredsjednika Vlade RH, dok je SDP-ov zahtjev za njegovim opozivom podijelio ispitane. Da će se Most predomisliti oko povjerenja Karamrku, smatra 20 posto ispitanih

SDP-ov zahtjev za smjenom Tomislava Karamarka podijelio je, čini se Hrvatsku. 35 posto ispitanika smatra da će mu se izglasati povjerenje i da će ostati prvi potpredsjednik, no 33 posto građana misli da će mu se izglasati nepovjerenje i da će se Vlada raspasti. 18 posto pak, ispitanika misli da će Tomislav Karamarko samo ako mu se izglasa nepovjerenje napustiti Banske dvore i poslati drugu osobu. Ne zna njih 14 posto, pokazuju rezultati istraživanja Nove TV.

No na pitanje što bi bilo najbolje rješenje 56 posto ispitanika misli da su to novi izbori, 16 posto misli da je rješenje ostanak Vlade onakvom kakva jest. 12 posto misli da je rješenje preslagivanje većine s HDZ-om ali bez MOSTA, a 9 posto misli da je rješenje preslagivanje većine s MOSTOM i SDP-om ali bez HDZ-a. Ne zna njih 7 posto.

67 posto ispitanika misli da Tomislav Karamarko treba odstupiti a njih 25 posto misli da ne treba, dok njih 8 posto ne zna.

Većina ispitanika, njih 59 posto, misli da postoji odgovornost Tomislava Karamarka u slučaju konzultantica, da ne postoji misli njih 15 posto, a ne zna njih 26 posto.

Većina ili 66 posto ispitanika misli da će MOST ostati pri svojoj odluci da se glasuje o povjerenju Tomislavu Karamarku. No 20 posto misli da će se predomisliti. A ne zna, njih 14 posto.

Čak 62 posto ispitanika slaže da se ne podrži Karamarko, a njih 31 posto slaže se da se kao prvi potpredsjednik ipak podrži Tomislav Karamarko, ne zna njih 7 posto.

Ako Božo Petrov s partnerima ne uspije srušiti Tomislava Karamarka, treba dati ostavku. Tako misli 50 posto ispitanika, a da ne treba dati ostavku misli njih 39 posto, dok ne zna 11 posto ispitanika.

Nakon toliko teških riječi optužbi i prijetnji zanimljivo je što birači misle o tomu tko je lojalan partner u vladi. Da je to HDZ misli 39 posto ispitanika, a da je to MOST misli isto 39 posto ispitanika dok ne zna njih 22 posto.