DAN OTVORENIH VRATA

Bez najave i vi danas možete ući u Sabor

29.05.2016 u 08:08

Bionic
Reading

U povodu obilježavanja 30. svibnja - Dana Hrvatskog sabora kojim se Republika Hrvatska prisjeća konstituiranja prvog višestranačkog Sabora 1990., Hrvatski sabor otvorit će svoja vrata građanima i svim zainteresiranim posjetiteljima Zagreba.

Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora održat će se u nedjelju, 29. svibnja od 10 do 17 sati. Saborska Služba za građane za posjetitelje je priredila poseban program obilaska zgrade Sabora. Obilasci, uz stručno vodstvo u trajanju od približno 25 minuta bit će svakih 30 minuta u skupinama do najviše 50 posjetitelja.

Stručno vodstvo na engleskom jeziku održat će se s početkom u 12 i u 15 sati. Svi zainteresirani posjetitelji mogu ulaziti u zgradu Sabora na Trgu Svetog Marka na ulazu broj 6 bez prethodne najave uz uobičajeni sigurnosni pregled. Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je ulaz bez čekanja. Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora osim obilaska zgrade Sabora uz upoznavanje s poviješću i radom Sabora te umjetničkim sadržajima u njegovu prostoru, građanima daje priliku i za susret sa saborskim zastupnicima. U skladu sa praksom dosadašnjih Dana otvorenih vrata, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner susrest će se s građanima u Sabornici u 11 sati.