UOČI 17. OPĆEG SABORA HDZ-a

Orešković uvjeren u stabilnost Vlade, Mostovci bojkotirali skup

03.06.2016 u 15:01

Bionic
Reading

Pred početak današnjeg 17. Općeg sabora HDZ-a koji se održava u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, na kojem se biraju novi zamjenik predsjednika, potpredsjednici i članovi Predsjedništva stranke te ostala tijela nužna za funkcioniranje stranke u narednom četverogodišnjem razdoblju, izjave za medije dao je i hrvatski premijer Tihomir Orešković koji je kazao da je optimist kada je u pitanju opstanak Vlade te da u slučaju nepovjerenja u Saboru nije spreman dati ostavku

Orešković je, naime, na upit kakve su šanse da Vlada opstane, kazao kako je uvjeren da će Vlada opstati. Na primjedbu da je većina građana za nove izbore, premijer je istaknuo da su 'ankete odraz nekakvog dojma'.


'Prije mjesec dana govorilo se o preslagivanju, nismo došli do njega, mislim da će se ova situacija riješiti, nadam se što prije, jer ovo nije dobro za Hrvatsku radi rejting agencija, nadam se da će se to u kratkom roku riješiti i onda idemo dalje, imamo puno posla i tu smo da radimo. Ja sam uvijek optimist, mi smo tu i tu ćemo ostati, to sam uvjeren', kazao je Orešković.

Novinare je zanimalo i premijerovo mišljenje o suprotnim pozicijama na kojima se trenutno nalaze šef HDZ-a Tomislav Karamarko te čelnik Mosta Božo Petrov. Orešković je kazao da će vrijeme pokazati svoje i tko će ostati, Petrov ili Karamarko.

Na upit bi li HDZ trebao dati nekog drugog kandidata osim Karamarka, Orešković je izjavio da je to do HDZ-a.

Premijer je bio odlučan u odgovoru na pitanje je li spreman dati ostavku u slučaju nepovjerenja u Saboru. 'Vlada je tu, mi ćemo tu biti ove četiri godine da ispunimo svoj mandat i poboljšamo standard građana Hrvatske. Mi smo odgovorni i vrlo nam je jasno što je naš mandat i koji su nam ciljevi', kazao je Orešković.

Na pitanje znači li to da je Petrov neodgovoran, premijer nije želio odgovoriti.
Inače, pozvani čelnici Mosta nisu se pojavili na Općem saboru HDZ-a.