KARAMARKO PRIJETI PREKO AVAZA

'Petrov hoda po tankom ledu, imat ću još malo razumijevanja'

26.05.2016 u 18:54

Bionic
Reading

'Za sada kolega Petrov i neki iz Mosta hodaju po tankom ledu međusobne korektnosti i uvažavanja i za to ću zaista imati još jako malo razumijevanja', kazao je Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a, u razgovoru za sarajevski Dnevni avaz od petka, čije je dijelove prenio RTL

U razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom Dnevnog avaza Farukom Velom Karamarko je govorio o aferi koja ovih dana potresa Hrvatsku zbog navodnog njegova sukoba interesa i pozadini te afere, o SDP-u i Zoranu Milanoviću te odsustvu podrške Mosta.

'Reći ću otvoreno, nisam zadovoljan količinom podrške nekih naših partnera, ali ih razumijem. Gospoda iz Mosta nemaju pretjeranog političkog iskustva, posebno na nacionalnoj razini. Oni su u vlast ušli, rekao bih, prilično poetski, dosta naivno. Mislili su da je teorija isto što i praksa. Kad su doživjeli prva razočaranja, počeli su tražiti krivce oko sebe, umjesto da pogledaju što su sami pogrešno napravili', kazao je Karamarko.

Naveo je da se ne može voditi vlastita politika baveći se unutarnjim problemima druge stranke.

'Pokušaj glumljenja moralne vertikale i uzora drugima prilično je opasan hod po tankom ledu. Za sada kolega Petrov i neki iz Mosta hodaju po tankom ledu međusobne korektnosti i uvažavanja i za to ću zaista imati još jako malo razumijevanja', naglasio je šef HDZ-a.

Za SDP je kazao da svjesno nastoji paralizirati politički sustav ne bi li se vratili i nastavili zemlju voditi u socijalnu i gospodarsku katastrofu.

'Mi sad teškom mukom zaustavljamo i nastojimo preokrenuti trendove. Pa praktično svakog drugog dana član njihove Vlade bio je u sukobu interesa, pola ministara iz bivše vlade je otišlo prije kraja svojih mandata zbog raznoraznih nečasnih poslova, a neke državne institucije, poput Porezne uprave, doslovce su koristili kao sredstvo za eliminaciju političkih protivnika. Budite bez brige, SDP-ove afere i šteta koju su činili za vrijeme svog mandata itekako će izaći na svjetlo dana', kazao je Karamarko.

U razgovoru se dotaknuo INA-e pa je kazao da se od trenutka kad je javno artikulirao svoj stav, to nekim interesnim skupinama nije svidjelo.

'Počeli su brutalno izmišljati afere i napadati moju obitelj', rekao je Karamarko i dodao da ne isključuje mogućnost tužbe protiv kreatora te afere, koja je dospjela i na stranice The New York Timesa