MILIJAN BRKIĆ:

'SDP će doživjeti poraz u Saboru i zahtjev za opozivom neće proći'

26.05.2016 u 20:32

Bionic
Reading

Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije kazao je da ne pristaju na nikakve ultimatume i ucjene i da s kolegama iz Mosta mogu imati samo otvoren razgovor

Podsjetimo, RTL je jučer objavio da je čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov dao džentlmensku ponudu Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade i šefu HDZ-a, da se povuče ili će Most u Saboru glasati za njegov opoziv.

Brkić je kazao da s Mostom ima puno razgovora i da u demokraciji ne moraju svi isto misliti.

'Domoljubna koalicija i kolege iz Mosta krenuli su rješavati krucijalne probleme građana. Naš primarni interes je da Vlada nastavi s radom. Vlada će izdržati cijeli mandat, nema priča o preslagivanju ni izlasku Domoljubne koalicije. Apeliram da se prestanemo prepucavati preko medija. Neki me podsjećaju na bajku u kojoj se nadglasavaju tko je najljepši i tko je divniji', kazao je Brkić.

Naveo je da je Karamarko dobio plebiscitarnu potporu unutar HDZ-a i Domoljubne koalicije.

'Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz u Saboru i da zahtjev za Karamarkovim opozivom neće proći. To nisu bitne teme za život građana. Tvrdim da SDP neće pobijediti u tom glasovanju', istaknuo je Brkić.

Upitan znači li to da HDZ ima potporu Mosta, Brkić je ponovio da će SDP izgubiti, a HDZ s kolegama iz Mosta nastaviti svoj rad.

Vlada bi na sutrašnjoj telefonskoj sjednici trebala iznijeti svoj stav oko izglasavanja povjerenja Karamarku.

U Mostu danas vlada zavjet šutnje o tome kako će se postaviti prema Karamarku.