MEDUSKI 'UREDNIK'

Grmoja nezadovoljan što nema nijednog naslova o rastu Mosta

26.05.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Nakon jučerašnjeg Crobarometra o tome koliko građani vjeruju političarima, kao i kako kotira Vlada, na svom se Facebooku oglasio Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta

'Od samih rezultata anketa kojima mnogi ne vjeruju, puno je važnija njihova medijska prezentacija. Iz mjeseca u mjesec svjedočili smo udarnim vijestima većine medija i portala s naslovom koji 'vrišti' kako Most rapidno gubi popularnost i kako je razočarao svoje birače.

Sada kad nam navodno raste, ni jednog naslova o rastu rejtinga Mosta. Iako je to veća vijest nego padovi koje smo imali iz mjeseca u mjesec. Ama baš ni jednog naslova ...', napisao je Grmoja.

Podsjetimo, prema posljednjem istraživanju, kad bi se dogodili prijevremeni izbori, SDP bi nadmašio HDZ, i to s 29,1 posto prema 28,7 posto glasova. Most bi dobio 7,9 posto, dok bi Živom zidu glas dalo 7,8 posto ispitanih. Stranka Bandić Milan 365 dobila bi 4,3 posto, a HNS 1,5, HSS i IDS 1,4, BUZ 1,1 i HSU jedan posto glasova.

Prema istraživanju objavljenom početkom mjeseca, da su parlamentarni izbori provedeni početkom svibnja (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 53-59%), na trećem je mjestu bio Živi zid koji je s izborom od 7,3 posto (prije mjesec dana 5,7 posto) pretekao Most koji je sada na četvrtom mjestu s izborom od 5,7 posto (u odnosu na travanjskih 6,3 posto).