KURIKULARNA REFORMA

Šustar odbio Jokićevu ostavku, a on mu poručio kako nisu na tržnici

25.05.2016 u 18:15

Bionic
Reading

Kurikularna reforma ide dalje i u tome je dobila jednoglasnu potporu Vlade Republike Hrvatske. Ne prihvaćam zatraženo razrješenje ekspertne radne skupine. Ukoliko smo uistinu posvećeni provedbi cjelovite kurikularne reforme, preuzmimo odgovornosti koje su nam povjerene, piše u priopćenju koje je poslalo Ministartvo obrazovanja u ime ministra Predraga Šustara.

Dodali su i da će više o toj temi biti rečeno na konferenciji za medije koja će se održati u petak, 27. svibnja u 10 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Boris Jokić odgovorio je ministru u Dnevniku Nove TV

'Iznenadilo me priopćenje ministra Šustara. Ali dosta je s priopćenjima, vrijeme je da se počne iskreno govoriti. Mi smo danas sve rekli, a ministar još nije rekao kada će se krenuti s reformom i ima li uopće novca za nju', kazao je Jokić.

Jokić, čini se, nema namjeru promijeniti mišljenje i odustati od ostavke.

'Nije ovo tržnica, radi se o budućnosti naše zemlje. Ne, mi smo danas rekli sve što smo mislili. Političari moraju pokazati ljudskost i odgovornost. Moja odgovornost je potpuna, nemamo više ni moralnog ni ljudskog integriteta voditi taj proces. Zahvaljujem svima na pozitivnim reakcijima, a s ministrom Šustarom se nisam čuo', zaključio je.