U SRIJEDU I SUBOTU

Vojarne uz izložbe i atraktivan program otvaraju vrata građanima

24.05.2016 u 15:51

Bionic
Reading

Povodom svečanog obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 25. obljetnice formiranja OS RH za građane će biti organiziran Dan otvorenih vrata u vojarnama OS RH u srijedu 25. svibnja te u subotu 28. svibnja, priopćili su iz MORH-a

Posjetitelji će u srijedu 25. svibnja moći razgledati izloženo naoružanje, borbenu i neborbenu tehniku te opremu postrojbi Oružanih snaga RH u vojarnama Benkovac u Benkovcu, Bilogora u Bjelovaru, Eugen Kvaternik u Gospiću, 123. brigade HV u Požegi, vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima, Našice u Našicama, vojarni 3. gardijske brigade Kune u Đakovu, Kralj Zvonimir u Kninu, Pukovnik Predrag Matanović u Petrinji, vojarni Tuškanac u Zagrebu, na području parka Kralja Držislava u Osijeku, u gradskom parku u Slunju te na području parkirališta ispred Doma HV-a u Karlovcu.

U subotu 28. svibnja održat će se dani otvorenih vrata u vojarni Zemunik u Zemuniku, u splitskoj gradskoj luci (Zapadna obala) te u luci Pula (Carinski gat).

Prostor ispred Doma HV-a u Karlovcu

U sklopu obilježavanja Dana Hrvatske kopnene vojske i Dana OS RH u srijedu 25. svibnja od 8 do 16 sati na parkiralištu ispred Doma HV-a u Karlovcu posjetitelji će moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje, tenk M-84 i borbeno oklopno vozilo Patria.

Vojarna Tuškanac u Zagrebu

U vojarni Tuškanac u Zagrebu u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati vojno-akrobatski program pripadnika Počasno-zaštitne bojne OS RH.

Vojarna Benkovac u Benkovcu

U vojarni Benkovac u Benkovcu u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a.

Vojarna Bilogora u Bjelovaru

U vojarni Bilogora u Bjelovaru održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko i topničko naoružanje te ostalu vojnu opremu.

Vojarna Eugen Kvaternik u Gospiću

U vojarni Eugen Kvaternik u Gospiću u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje i sredstva veze.

Vojarna 123. brigade HV u Požegi

U vojarni 123. brigade HV u Požegi u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme OS RH, između ostalog osobno pješačko naoružanje i sredstva veze.

Vojarna 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima

U vojarni 5. gardijske brigade Slavonski sokolovi u Vinkovcima u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme OS RH, između ostalog osobno pješačko naoružanje i sredstva veze.

Vojarna Našice u Našicama

U vojarni Našice u Našicama u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje, tenk M-84 i ostalu vojnu opremu.

Vojarna 3. gardijske brigade Kune u Đakovu

U vojarni 3. gardijske brigade Kune u Đakovu u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje, tenk M-84 i ostalu vojnu opremu.

Park Kralja Držislava u Osijeku

U parku Kralja Držislava u Osijeku u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje, tenk M-84 i ostalu vojnu opremu.

Vojarna Kralj Zvonimir u Kninu

U vojarni Kralj Zvonimir u Kninu u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički izbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje, MB 120 mm i borbeno oklopno vozilo Patria.

Vojarna Pukovnik Predrag Matanović Petrinja

U vojarni Pukovnik Predrag Matanović u Petrinji u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 8 do 16 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički izbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a, između ostalog osobno pješačko naoružanje i borbeno oklopno vozilo Patria.

Gradski park u Slunju

U gradskom parku Slunju u srijedu 25. svibnja održat će se Dan otvorenih vrata od 9 do 15 sati te će posjetitelji moći razgledati taktičko-tehnički izbor naoružanja i vojne opreme HKoV-a.

Luka Pula

U subotu 28. svibnja u luci Pula (Carinski gat) održat će se Dan otvorenih vrata od 10 do 19 sati.

Vojarna Zemunik u Zemuniku

U vojarni Zemunik u subotu 28. svibnja od 9 do 14 sati održat će se Dan otvorenih vrata te će posjetitelji moći razgledavati avione i helikoptere ZLIN 242 L, Pilatus PC-9 M, Bell 206 B Jet Ranger III, MI-8 MTV, Airtractor AT 802 i Canadair CL 415, a bit će priređen i prigodni letački program.

Zapadna obala Split

U subotu 28. svibnja na Zapadnoj obali u Splitu od 10 do 19 sati održat će se Dan otvorenih vrata te će posjetitelji moći razgledati raketne topovnjače Kralj Dmitar Zvonimir i Dubrovnik te lovac mina Korčula i ophodni brod Obalne straže Šolta.