LADISLAV ILČIĆ

'Jokić je nesposoban za suradnju, isključiv je i ne treba raditi na reformi'

23.05.2016 u 21:12

Bionic
Reading

Ladislav Ilčić (Hrast), član saborskog Odbora za obrazovanje gostovao je u Dnevniku N1 televizije gdje je govorio o kurikularna reformi, odnosno o današnjem istupu Borisa Jokića koji je na konferenciji za medije obavijestio javnost o radu na reformi, ali i ministru obrazovanja Predragu Šustaru poslao oštru poruku poručivši mu da se do srijede očituje o zaključcima ili će oni koji rade na reformi odstupiti

'Vi cijelo vrijeme poistovjećujete gospodina Jokića i kurikularnu reformu. On je današnjim ultimatumom pokazao da rado sluša mišljenje drugih, ali samo ako im je nadređen. Potpuno je nesposoban surađivati s drugima ravnopravno. To je ključni problem. U obrazovanju ne može biti mjesta za isključivost. Na ovoj su javnoj raspravi radili mnogi stručnjaci. Ne može se biti ovako isključiv kako je Jokić i stavljati ultimatume. To nije pristup u pluralnom društvu u kojem bi ljudi trebali biti željni i voljni saslušati mišljenje drugih', kazao je Ilčić.

Ilčić ističe da je Jokić jedini koji u cijeloj priči ucjenjuje.

'Kad govorimo o ucjenama, jedini koji postavlja ucjene je gospodin Jokić, to je javno izrekao. Može se špekulirati, ali očito je da gospodin Jokić stavlja ucjene. Njega su odabrali političari, i on je politički odabran, i njega je SDP odabrao. Nisu odabrali druge, nego ove. Zadaća politike jest to da odlučuje o ključnim procesima u hrvatskoj državi. Političari su dobili povjerenje da vode građane u svim važnim stvarima', naveo je Ilčić i dodao da se s reformom se mora ići dalje.  Ako je netko isključiv, kao što je to Jokić, onda ne treba sudjelovati u kurikularnoj reformi', istaknuo je Ilčić.

Kako je sudjelovao u subotnjem Hodu za život s N1 televizije upitali su ga je li taj marš uvertira u zabranu abortusa.

'Da ste imalo pratili što se događalo na 'Hodu za život', vidjeli biste obitelji s djecom, koje su širile poruku za život, za obitelj. Ženama koje idu na pobačaj iz ekonomskih razlika, treba se pomoći. Mediji to nisu adekvatno popratili. Ja samo kažem da ćemo se boriti za medicinski znanstvenu u činjenicu da život počinje od trenutka začeća. Tu trebamo imati konsenzus. Neću se navlačiti na dio u kojem se narod voli svađati za i protiv, idemo prvo na ono u čemu narod može imati konsenzus', zaključio je Ilčić.


Jokićev ultimatum je neprihvatljiv

Pomoćnik ministar obrazovanja Momir Karin za HTV je izjavio da je potpora reformi neupitna ali da ne mogu prihvatiti ultimatume. "Ultimatum kako način komunikacije ne možemo prihvatiti, jer kad date ultimatum, onda prekidate komunikaciju. Mislim da je neozbiljno uvjetovati institucije, ministarstvo ili ministra. Podrška kurikularnoj reformi i ljudima koji to rade je neupitna", kazao je Karin.

429677 ,429631,429586 ,429547