Hrvatska NABAVLJA SE LIJEK

Vlada nastavlja borbu protiv ptičje gripe

Vlada je dala suglasnost direktoru Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za nabavu lijeka protiv gripe 'Relenza', sukladno Nacionalnom planu pripremljenosti za pandemiju ptičje gripe, kojeg je Vlada donijela 2005. godine

Tom se Odlukom osiguravaju dovoljne količine cjepiva na čitavom području Republike Hrvatske, u slučaju izbijanja pandemije ptičje gripe, priopćeno je danas iz Vlade.

Vlada je danas prihvatila i Protokol s Treće sjednice Zajedničkog međuvladinog odbora za gospodarsku suradnju između Republike Hrvatske i Helenske Republike (Grčke), koja je održana 25. studenog ove godine u Ateni, a tijekom koje se razgovaralo o trenutnom stanju bilateralnih gospodarskih odnosa te je iskazana spremnost na poduzimanje svih potrebnih mjera u svrhu njihovog poboljšanja.

Prihvaćen je Memorandum o suglasnosti o dostavljanju podataka o izgubljenim i otuđenim putovnicama, kojeg su potpisali ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske i veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u RH, 5. prosinca ove godine. Potpisom tog memoranduma ostvarena je još jedna pretpostavka za mogućnost ukidanja viza za ulazak hrvatskih građana u SAD.

Hrvatskom vaterpolskom savezu dana je suglasnost za isticanje kandidature i organizaciju 15. FINA Svjetskog juniorskog vaterpolskog prvenstva (Split i Šibenik, kolovoz 2009. godine), stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela Vladine sjednice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još