PONOSAN I SRETAN

Marko Rakar izabran za predsjednika EAPC-a

22.05.2016 u 08:15

Bionic
Reading

Na godišnjoj skupštini Europskog udruženja političkih konzultanata (EAPC) održanoj u Danskoj, komunikacijski stručnjak i politički savjetnik Marko Rakar izabran je za novog predsjednika te udruge koje okuplja članove iz dvadeset zemalja

Prilikom preuzimanja dužnosti Rakar je izjavio da je 'ponosan i sretan što je kroz to priznanje i Hrvatska prepoznata kao zemlja čiji stručnjaci kroz tako visoke pozicije u stručnim udrugama mogu pridonijeti razvoju struke i demokracije u Hrvatskoj i u svijetu'. Do izbora na čelno mjesto udruge, u kojoj je prvi član iz Hrvatske, Rakar je bio član Upravnog odbora i potpredsjednik EACP-a, doznaje se iz EACP-a.

Rakar je izvršni direktor konzultantske tvrtke MRAK usluge d.o.o. Zagreb, a uz pisanje za medije, vodio je ili sudjelovao kao savjetnik na više kampanja i političkih utrka za razne organizacije, stranke i nezavisne kandidate na predsjedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima u Hrvatskoj i svijetu.

Kao predavač i konzultant za teme organizacije, novih medija, transparentnosti i borbe protiv korupcije, radio je i na projektima raznih međunarodnih institucija, kao što su Vijeće Europe, Europski fond za Balkan, Europski parlament, Transparency International, Svjetska banka, Olof Palme International Centre.

European Association of Political Consultants (EAPC) je vodeće profesionalno udruženje političkih konzultanata i komunikacijskih savjetnika u politici i javnim službama u Europi, osnovano 1996. godine kao platforma za razmjenu ideja profesionalaca koji se bave političkim kampanjama te mjesto prekogranične suradnje.