Hrvatska PRIKRIVENA KAMPANJA

Čija je to PravDA?

Ako ste se pitali što predstavlja plakat s plavo-crvenim krugovima i natpisom 'PravDa', prestanite razbijati glavu, jer to je samo predizborni trik jednog od kandidata za predsjednika. 'PravDa' je prvi džambo-plakat SDP-ovca Ive Josipovića

Premda su nam u stožeru SDP-ova kandidata Ive Josipovića prije par dana rekli da će 'vizualni identitet kampanje' otkriti tek 19. studenoga kada počinje službena kampanja, Mirando Mrsić potvrdio je naše sumnje da je Josipović s plakatom 'PravDA' otvorio utrku za predsjednika.

'Ako bismo u jednoj jedinoj riječi htjeli sažeti što Ivo Josipović predstavlja i za što se bori - onda je to riječ pravda', rekao je Mrsić, uvjeren da je Hrvatska duboko nepravedna.

Marina Barukčić / tportal.hr
Plakat Nadana Vidoševića
No nije jedini Josipović 'zaobišao' pravilo da se prije službene kampanje ne troši novac na plakate. Nezavisni Nadan Vidošević 'rezervirao je' priličan velik broj svjetlećih panoa s porukom: 'Ovo mjesto rezervirano je za trećeg hrvatskog predsjednika.'

Podsjetimo, u njihovu stožeru rekli su da nam ne mogu proslijediti primjerke Vidoševićevih plakata, jer prije 19. studenog ne smiju promovirati kandidata nigdje drugdje nego na štandovima i u stožeru, jer se boje sukoba sa zakonom. Posebno, kažu, jer je Vidošević nezavisni kandidat, pa iza sebe nema nijednu stranku.

'Upitnik plakati' Vidoševića i Josipovića, iako ne previše kreativni, ipak su tračak svjetla na početku prilično monotone utrke za Pantovčak i monotonih plakata s usiljeno nasmiješenim kandidatima i njihovim apstraktnim porukama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još