ZBOG KONZULTANTICE

Vrdoljak: Karamarko mora otići iz Vlade

21.05.2016 u 08:18

Bionic
Reading

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak tvrdi kako Tomislav Karamarko mora otići iz Vlade. Ne vjeruje u preslagivanje parlamentarne većine. Rekao je za Večernji list kako Hrvatska danas treba zdravu Vladu koja donosi odluke, a da je do takve Vlade nemoguće doći bez izbora

Na pitanje treba li Tomislav Karamarko dati ostavku zbog ugovora koji obitelj Karamarko preko tvrtke Josipa Petrovića dovodi u vezu s mađarskim MOL-om, Vrdoljak odgovara:

'Treba, jer nije riječ o pitanju sukoba interesa, nego pitanju političke odgovornosti. Kada u privatnom biznisu žena radi za jednu stranu, a suprug za drugu – ne vidim problem. Ali kada je država jedna od tih strana, standardi su drukčiji i to je apsolutno politički neodgovorno i nedopustivo. Iz ovakve situacije proizlazi politička odgovornost i može se svesti na jednu rečenicu: Karamarko mora otići iz Vlade. Ako sam ne podnese ostavku, Sabor će morati odlučiti o njegovoj sudbini'.

U tom slučaju, HNS će glasati za Karamarkov opoziv, rekao je Vrdoljak Večernjem: 'Ako itko treba svojim primjerom pokazati koje se i kakve loše, koruptivne i potencijalno koruptivne prakse ne smiju više ponavljati te koje vrijednosti treba poštovati, onda je to politička elita'.

Više o temi pročitajte ovdje.