BIT ĆE SVEGA NA SUDU

Kerum o tučnjavi: Branio sam svoj dom

16.05.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Bivši splitski gradonačelnik i bivši saborski zastupnik Željko Kerum za tportal je potvrdio da je sudjelovao u tučnjavi u Rogoznici u večernjim satima prošlog petka, zbog čega je Policijska uprava šibensko-kninska protiv njega podigla prekršajnu prijavu

Incident u kojemu je lakše ozljede dobio jedan 46-godišnji Splićanin, navodno od samog Keruma i još trojice muškaraca, nije želio detaljno opisivati i komentirati jer se priprema za sudski postupak na kojemu će, kaže, 'biti svega'.

'Policija je napravila očevid i ništa dalje neću govoriti, ima vremena. Ali kazat ću da se sve dogodilo na mom posjedu, na gradilištu, na kućnom pragu gdje sa suprugom i djecom živim šest mjeseci godišnje', kazao nam je Kerum.

U Rogoznici upravo dovršava gradnju manjeg hotela; trebao je biti otvoren 1. svibnja, no rokovi su se malo otegli i dovršetak se očekuje idućih tjedana.

'Svatko brani svoj dom, pa tako i ja. Nisam došao ni na čija vrata, on je došao meni', opisuje Kerum.

Okolnosti samog incidenta nisu do kraja razjašnjene: mediji su opisali da su svađa i tučnjava izbili jer je 46-godišnji Splićanin parkirao na mjestu rezerviranom za invalide, na prostoru koji je inače u Kerumovom vlasništvu, te odbio njegovu naredbu da ukloni automobil. Više detalja vjerojatno će se otkriti u sudskom postupku.

Kako se lokalni izbori održavaju na proljeće iduće godine, ova situacija mnoge je podsjetila na Kerumov incident u jednom zagrebačkom klubu 2008., kada se on navodno 'potukao zbog Hajduka'. Bio je to neslužbeni početak njegove predizborne kampanje.

Ovaj put, međutim, to nije slučaj jer je Željko Kerum decidirano izjavio da nema ambicija ponovno pokušati postati gradonačelnik Splita.