PROMOCIJA HRVATSKE

Pogledajte kako je bilo na Polo paradi u sklopu turnira Rovinj Beach Polo

14.05.2016 u 16:05

  • +9

Povorka igrača pola na konjima i sponzorskih automobila

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Bionic
Reading

Ministar turizma Anton Kliman u subotu je u Rovinju nazočio Polo paradi u sklopu prvog turnira Rovinj Beach Polo na pijesku koji se od petka do nedjelje održava na rovinjskoj plaži Porton Biondi s koje se pruža pogled na starogradsku jezgru

'Ovakva događanja značajno pridonose prije svega promociji Hrvatske, ali su ujedno i motiv dolazaka turista u destinaciju', izjavio je novinarima ministar Kliman. Upravo ovakva događanja, naglasio je, također uvelike pridonose produljenju turističke sezone ali i promociji Rovinja kao jedne od najpoželjnijih europskih turističkih odredišta.

Nakon polo turnira na Brijunima koji je održan prije deset godina, polo turnir u Rovinju prvo je i jedino polo događanje organizirano u ovom dijelu svijeta, rekao je ministar turizma Kliman. Zato je čestitao organizatorima, a gostima poželio da se u Hrvatskoj osjećaju dobrodošli.

Taj prvi turnir pola na pijesku u ovom dijelu svijeta održava se na rovinjskoj plaži Porton Biondi, a plaža je za tu priliku posebno opremljena infrastrukturom, uključujući arenu s pješčanim terenom ukupne površine sedam tisuća metara četvornih, lounge-zonu, konjušnice i drugo.

Na turnir u Rovinj došle su četiri međunarodne ekipe s igračima iz Argentine, Švicarske, Njemačke, SAD-a, Švedske i Velike Britanije, s pedesetak argentinskih konja, a osim utakmica priređen je i bogat prateći program na različitim lokacijama u Rovinju.