ZA RTL DANAS

Sinčić: Trebaju nam novi izbori, neću surađivati s Mostom

13.05.2016 u 20:17

Bionic
Reading

Ivan Vilibor Sinčić prokomentirao je za RTL Danas aktualnu političku situaciju te otkrio koji su mu daljnji planovi. Hrvatski sabor zbog gubitka kvoruma ni ovoga petka, treći tjedan zaredom, nije uspio do kraja odglasovati raspravljene točke, što je oporba protumačila kao dokaz da parlamentarna većina zapravo ne postoji

Tehnički gledano, kvorum je pao zbog Ivana Vilibora Sinčića. On je bio sabornici za vrijeme glasovanja, ali se nije prijavio za glasovanje. Koji je plan saborskog zastupnika Živog zida, pitali su ga u RTL-u Danas.

'Neki iz HDZ-a bi htjeli mene optužiti, da je zbog mene pao kvorum. Ali kad vidite da je 83 ruke imala Vlada ili proračun, postavlja se pitanje gdje su te ruke ako ih je danas bilo svega 75. Ja neću držati vladajućoj većinivećinu jer nisam te političke struje niti želim da nastavi vladati. Danas nije bilo te većine, vidjet ćemo hoće li se sljedeći petak uspjeti nakupiti', izjavio je Sinčić.

'U parlamentu se vidi da situacija nije dobra. Često nema kvoruma ni za izglasavanje zakona, slaba je izlaznost na odbore, a zbog svega toga pate naši građani. Vidi se da to sve zajedno ne funkcionira. Mislim da je opcija novih izbora ovog časa vrlo izgledna, puno izglednija od preslagivanja', prokomentirao je cjelokupnu situaciju na političkoj sceni.

Sinčić kaže da Živi zid neće sudjelovati u preslagivanju te da će se boriti sami.  Na pitanje što misli o Mostu, kaže: 'Mislim da se moraju primiti posla.'

Prema posljednjim anketama, Živi zid je pretekao Most i postao treća snaga na političkoj sceni. Međutim, bivše vodstvo proziva Sinčića da je minirao pregovore s Mostom te da nije htio Miru Bulja na svojoj listi.
'On se kontaminirao i pokazao da HDZ-u drži ljestve', zaključio je Sinčić.