JURLINA ALIBEGOVIĆ U SABORU

'Očekujem kvorum i da zakoni budu izglasani'

13.05.2016 u 11:52

Bionic
Reading

'Očekujem kvorum i da će biti izglasani svi zakoni raspravljeni ovoga i prošlog tjedna', kazala je u Saboru Dubravka Jurlina Alibegović, ministrica uprave iz kvote Mosta. Zamoljena je, naime, da prokomentira nefunkcioniranje saborske većine, zbog kojeg je ovaj saziv Sabora u svom kratkom mandatu ostajao bez kvoruma više puta

'Ja sam predstavnica Vlade pa bih vas zamolila da o kvorumu i izglasavanju zakona pitate zastupnike, potpredsjednike i predsjednika Sabora', izjavila je ministrica. S primjedbom novinara da je posao Vlade upravo bez 'amena' Sabora beskoristan, Jurlina Alibegović se slaže.

'Naravno, zato Sabor treba izglasati relevantne zakone za dobrobit društva', ustvrdila je.

Na pitanje o ocjeni suradnje Mosta i HDZ-a, navodi da nema problema.

Iako su predlagači zakona o financiranju političkih stranaka i izborne promidžbe klubovi zastupnika, navodi da se Vlada usuglasila s njim i ne vjeruje da će zbog njega doći do problema u financiranju stranaka, s obzirom na njegovo donošenje i primjenu u ovoj godini.

'Nisam članica političke stranke, pa ne znam kakvi su bili planovi strankama za ovu godinu. Osobno smatram da neće biti apsolutno nikakvih problema i da će stranke moći ostvariti financiranje na najbolji način tijekom ove godine u skladu s ovim zakonom', zaključila je Jurlina Alibegović.