PRETRČAO MARKOV TRG

Orešković se družio s malim Splićanima

10.05.2016 u 15:42

Čekajući albanskog predsjednika, premijer se družio s djecom

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković, čekajući albanskog predsjednika Bujara Nishanija pred Banskim dvorima, ugledao je učenike iz Splita koji su bili na drugoj stani Trga sv. Marka. Premijer je potrčao do zgrade Hrvatskog sabora da ih pozdravi

Odlično raspoloženi premijer nakratko je popričao s učenicima, od kojih su neki taj nenadani susret ovjekovječili mobitelima, te je u društvu zaštitara otišao dočekati albanskog predsjednika.

Podsjetimo, premijer Orešković nedavno je boravio u Splitu te se družio s građanima i dijelio hranu na gradskoj ribarnici. U društvu splitskog gradonačelnika, sad već bivšeg SDP-ovca Ive Baldasara, svjedočio je velikoj navali Splićana na besplatne obroke povodom blagdana svetog Dujma.

O današnjem susretu s djecom premijer se nije očitovao na Facebooku, no prije dva mjeseca, kada se na Markovom trgu susreo s učenicima osnovnih škola iz Zagreba i okolice, poručio je da mu je to bio 'vrlo opuštajući odmak od svakodnevnih obveza i od politike te zanimljivo iskustvo poziranja za brojne selfieje naših mališana'.

'Uz njih sam se uspio za samo desetak minuta sasvim opustiti, ali i uvjeriti se zašto Hrvatsku moramo napraviti boljom. Ta silna energija koju imaju naši učenici ne smije ostati neiskorištena. Moramo im omogućiti da je jednog dana usmjere na razvoj našeg društva', poručio je Orešković.