BEZ POVREDE ZAKONA ZASAD

Povjerenstvo o aferi MOL-Karamarko: 'Ovo je potencijalni sukob interesa'

10.05.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon objave Nacionala da je MOL-ov savjetnik Jozo Petrović poslovao s tvrtkom Karamarkove supruge oglasilo se Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. U ovoj fazi, objasnila je predsjednica Dalija Orešković, ne postoji povreda zakona

Sama činjenica da je tvrtka supruge prvog potpredsjednika Vlade poslovala s konzultantima MOL-a nije sporna, objasnila je u razgovoru za Media servis Dalija Orešković.

'Nije sporno i nije zabranjeno. To samo ukazuje da postoji određena interesna povezanost koja može ugroziti objektivnost donošenja odluka i narušiti povjerenje građana u objektivnost donošenja odluka', objašnjava Orešković.

Povjerenstvo će reagirati ukoliko se pokaže da postoje odluke koje su već donesene, a koje ukazuju na sukob interesa.

'Ako se naknadno utvrdi da je u procesu donošenja odluka gospodin Karamarko propustio pravilno upravljati ovom situacijom potencijalnog sukoba interesa, e tada će Povjerenstvo, i bez toga da nas na to bilo tko upozorava, provoditi postupak i utvrditi ono što spada u naš djelokrug rada', rekla je predsjednica Povjerenstva.

U ovoj fazi, objasnila je, Povjerenstvo može postupati samo ako dužnosnik, odnosno gospodin Karamarko, sam od Povjerenstva zatraži upute kako postupati u ovoj situaciji potencijalnog sukoba interesa.