IVAN VRDOLJAK:

'Ako su ugovori autentični, Karamarko mora odstupiti'

10.05.2016 u 14:27

Bionic
Reading

Nakon što je tjednik Nacional objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu supruge Tomislava Karamarka i tvrtke lobista mađarskog MOL-a, Josipa Petrovića, slučaj je na konferenciji za medije komentirao i HNS-ov Ivan Vrdoljak

'Ako su ugovori između Ane Karamarko i Petrovića autentični, Karamarko mora odstupiti', poručio je Vrdoljak, prenosi N1

'Ako to nije istina, nije dobro da se piše na taj način. A ako je istina, nedopustivo je i moraju uslijediti političke posljedice, o kojima ćemo kada završi istraga. Teško da tu istragu može napraviti zakonodavna ili sudbena, već izvršna vlast', kazao je Vrdoljak. Slučaj bi mogao dovesti do još jedne interpelacije o radu Vlade.

RTL Autor: RTL

'Po meni je to čisti sukob interesa - firma Karamarkove supruge (skoro sam napisao Sanaderove) je dobivala novac od firme Joze Petrovića, koja je imala ili ima ugovor s MOL-om. Želi li zbog toga HDZ odustati od arbitraže i ugroziti INA-u kao nacionalni interes?', ranije je komentirao Gordan Maras (SDP).

Josip Petrović, kazala je u Novom danu N1 televizije novinarka Nacionala Orhidea Gaura, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje je gotovo pune dvije godine plaćao usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. Autentičnost ugovora listu je, kako se tvrdi, potvrdio upravo krug ljudi blizak prvom potpredsjedniku Vlade.

'Pozivam Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da provjeri premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre gospodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konzultantima ili MOL-om, koji je otuđio našu INA-u na neprijateljski način, a naši političari su dozvolili da se ono što vrijedi 100 milijardi dolara proda po bagatelnoj cijeni. Ne zna se jesu li nešto platili', kazao je pak mostovac Miro Bulj