PAŠALIĆ NA FACEBOOKU

'Molim da me se ne uključuje u unutarstranačke ili unutarvladine dvorske igre'

06.05.2016 u 19:33

Bionic
Reading

Nakon što je Ivić Pašalić izabran za predsjednika Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore oglasio se i na Facebooku. Osvrnuo se pritom i na današnje medijske napise da 'upravlja' premijerom Tihomirom Oreškovićem

'Želim zahvaliti kolegama iz drvno-prerađivačke industrije što su mi ukazali povjerenje i dali mandat za vođenje našeg strukovnog udruženja pri HGK-u. Dao sam obećanje kako ću učiniti sve što mogu da ova industrija, u kojoj i oko koje radi preko 50.000 radnika, postane od strateške važnosti za RH. Imamo čvrste argumente koji potkrepljuju ovu ozbiljnu razvojnu šansu, gdje šuma i na šumi bazirane industrije mogu i trebaju imati stratešku gospodarsku, socijalnu i demografsku ulogu. U mjesec dana proizvest ćemo cjelovitu strategiju s vrlo konkretnim prijedlozima te je potom predstaviti donositeljima političkih odluka', napisao je Pašalić u svom statusu na Facebooku.

Poručio je da će kao šef udruženja razgovarati i s vladajućim, ali i s oporbenim strankama, kako bi strategiju pretočili u zakonska rješenja koja će u Saboru biti prihvaćena konsenzusom.

'Kako je ovo moj fokus interesa, moja odgovornost prema kolegama koji su me birali, molim sve da me ne uključuju u svoje unutarstranačke ili unutarvladine 'dvorske igre'. Mene i, uvjeravam vas, nikoga drugoga koji svoj kruh zarađuje u industriji jednostavno takve igre ne zanimaju. Ono što svi očekujemo i tražimo jest da radite svoj posao. Donosite nam rješenja, a ne probleme', napisao je Pašalić.

Podsjetimo, Večernji list je neslužbeno objavio kako u HDZ-u smatraju da je premijer Orešković pod velikim utjecajem Ivića Pašalića i Opusa Dei.