IVAN ŠUKER

'Podržat ćemo osnivanje istražnog povjerenstva o Lozančiću'

06.05.2016 u 14:31

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba HDZ-ovih zastupnika Ivan Šuker izjavio je u petak kako će HDZ podržati osnivanje istražnog povjerenstva koje bi trebalo istražiti tvrdnju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je razriješeni ravnatelj SOA-e bio osobni obavještajac bivšeg premijera Zorana Milanovića

Osnivanje istražnog povjerenstva zatražili su Hrvatski laburisti, koje Šuker naziva "trbuhozborcima SDP-a". "Mi se ne bavimo istražnim povjerenstvom, predsjednica sigurno nije dala napamet izjavu. Nemamo ništa protiv toga, zašto bismo imali, to je demokratsko pravo. Kao što su oni nekada podržavali naša izborna povjerenstva, ako bude predloženo ne vidim razloga da bi se mi tome sad suprostavili", rekao je Šuker novinarima u Saboru.

Pitanje vjeruje li više predsjednici ili premijeru Tihomiru Oreškoviću, koji kje rekao kako nije vidio dokaze da je Lozančić kršio zakon, Šuker je nazvao smiješnim. "Ja mogu vjerovati ili ne vjerovati na temelju argumenata, ja sam čovjek koji raspravlja na temelju argumenata, nisam čovjek koji raspravlja bez argumenata, niti pričam hipotetski", kazao je.

HDZ-ov partner Most nije, međutim, sklon osnivanju istražnog povjerenstva. "Već mjesecima traje ta trakavica oko obavještajnih službi. Mi bismo voljeli da se to završi i mislimo da i građani od nas očekuju da se manje bavimo obajveštajcima, špijunima i ne znam čime, nego da se bavimo gospodarstvom", kazao je Mostov zastupnik Miroslav Šimić.

Na pitanje znači li to da nema potrebe za istražnim povjerenstvom, odgovorio je potvrdno te dodao kako Most neće podržati osnivanje povjerenstva niti sudjelovati u njegovu radu.