POUČENI ISKUSTVOM KOLEGA

Policija pretresala novinare u potrazi za - transparentima

06.05.2016 u 13:19

Bionic
Reading

Policajci koji su osiguravali posjet premijera Oreškovića Splitu, čini se, pušu i na hladno. Uoči njegovog sastanka sa splitsko-dalmatinskim županom Zlatkom Ževrnjom policija je provjeravala dio novinara i fotoreportera u potrazi za - transparentima

Kamere i fotoaparati bili su pripušteni na sami početak sastanka, kako bi mogli snimiti nekoliko kadrova, a tjelohranitelji su ih na ulasku u dvoranu izričito pitali 'imaju li transparente'.

Po svemu sudeći željelo se spriječiti da Orešković dospije u neugodnu situaciju poput predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, čiji su nedavni govor na konferenciji o slobodi medija aktivisti i novinari popratili zviždanjem i natpisom da Vlada ubija slobodne medije.

Uglavnom, u Splitu ništa slično nije pronađeno. Dometnimo da su se zbog mjera osiguranja novinari morali pojaviti u zgradi Splitsko-dalmatinske županije punih pola sata ranije i da su im temeljito pregledavani i mikrofoni.

Prethodno, prilikom Oreškovićevog dolaska u Dugopolje, policajci su zajedno s psima tragačima temeljito pregledavali i službene automobile.

'Radi se o uobičajenom protokolu postupanja MUP-a, koji nema nikakve veze s neposrednim osiguranjem premijera Tihomira Oreškovića', rekla je za tportal glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.