ŽESTOKA RAZMJENA OPTUŽBI

Bandićev tabor izvukao kostur iz Kosorova ormara: Omogućio si je vilu na Pantovčaku!

03.05.2016 u 18:20

Bionic
Reading

Ostavka Darinka Kosora na mjesto predsjednika zagrebačke gradske Skupštine izazvala je niz reakcija. Gradski zastupnici mišljenja su da se Kosor na ovaj način priprema za lokalne i parlamentarne izbore, a iz stranke Milana Bandića na niz Kosorovih prozivki odgovaraju optužbama

Sat vremena nakon što je Darinko Kosor (HSLS) podnio ostavku na mjesto predsjednika Skupštine Grada Zagreba zbog, kako je rekao, nemogućnosti kontroliranja donošenja štetnih odluka Uprave Grada na čelu s Milanom Bandićem, pred novinare je izašla Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Skupštine i predsjednica Kluba zastupnika BM 365.

Kazala je da nije znala da će Kosor podnijeti ostavku pa je nakon konzultacija gradonačelnikom Bandićem odlučila odgovoriti na niz optužbi.

'Kosor je rekao da daje ostavku, no nije ju potpisao. Potpisao je odluku da me ovlašćuje da ga mijenjam, ali nije nam jasno zašto ostavku nije odmah i potpisao', naglasila je Pavičić Vukičević.

Smatra da je njegovom ostavkom presječena duga agonija između dvije strane koja je vrhunac doživjela kada Kosor nije u Skupštini u prosincu prošle godine podržao gradski proračun.

'Na sjednici 19. svibnja imat ćemo prijedlog ostavke, a ujedno i prijedlog za novog predsjednika Skupštine', kazala je Pavičić Vukičević ne krijući da će to najvjerojatnije biti Andrija Mikulić iz HDZ-a.

Drži da suradnja s HDZ-om, koji je podržao proračun, ide u dobrom smjeru te da funkcioniraju i na državnoj razini.

Govoreći o Kosorovim optužbama koji je njenu stranku prozivao zbog toga što nisu donijeli GUP, za nabavku automobila i sporost u rješavanju brojnih problema, Pavičić Vukičević podsjetila je Kosora da si je pogodovao donošenjem GUP-a 2002. kada je bio Bandićev zamjenik na mjestu dogradonačelnika.

'Tim GUP-om omogućio si je gradnju vile na Pantovčaku. Kosor spominje i da ne može kontrolirati Bandića i očito ga to i boli i smeta. Kosor je čekao da se posloži državna vlast i kada je vidio da će to s Mostom funkcionirati, odlučio se pripremati za lokalne izbore', zaključila je Pavičić Vukičević.

Andrija Mikulić, potpredsjednik Skupštine i šef zagrebačkog HDZ-a ,poput Pavičić Vukičević, za Kosorovu ostavku doznao je iz medija.

'O ostavci sam saznao od novinara. Kosor ima razloge zbog kojih je to učinio i ne bih ulazio u to zašto je to napravio. Proračun smo podržali jer su usvojena sva četiri amandmana koja smo podržali. O tome je li ovo priprema za izbore, pitanja je za njega. Kampanja za HDZ traje četiri godine i do treće nedjelje u svibnju 2017. radit ćemo kao i do sada i još žešće', kazao je Mikulić.

Tomislav Stojak iz HNS-a smatra da se Kosor ostavkom pozicionira za iduće lokalne izbore u Zagrebu, ali i za moguće skore parlamentarne.

'Ovo je postupak koji uopće nije neočekivan, dosadašnji predsjednik Skupštine nije već dulje vrijeme imao potporu najbrojnije liste u Skupštini, liste Milana Bandića s kojim je bio u koaliciji. Što se nas u HNS-u tiče, ponavljam stav izrečen već odavno - mi u tom igrokazu sudjelovat nećemo, novog predsjednika Skupštine neka izaberu oni koji žele biti većina u Gradskoj skupštini ili oni koji su već neko vrijeme većina u Skupštini, a to ne žele nikako priznati', zaključio je Stojak.


Isprika

U prvoj verziji teksta stajalo je da je Pavičić Vukičević rekla kako si je 'Kosor izmjenama GUP-a 2002. godine omogućio izgradnju kuće na Tuškancu' što je bilo netočno jer je kao lokacija bio spomenut Pantovčak. Zbog nenamjerne pogreške ispričavamo se Jeleni Pavičić Vukičević i Darinku Kosoru.


426981,426913 ,426422 ,426399