STRELOVIT USPON

Bandićev bodyguard dijeli gradske prostore

09.11.2009 u 14:19

Bionic
Reading

Bivši policajac, Robert Ljutić, koji je za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića počeo prije dvije godine raditi kao osobni tjelohranitelj, odnedavno je imenovan za predsjednika povjerenstva koje dodjeljuje na korištenje gradske poslovne prostore

Vrlo moćna funkcija ako se uzme da od najma poslovnih prostora u svom vlasništvu Grad utrži stotinjak milijuna kuna godišnje, piše Business.hr

Na tom je mjestu zamijenio Zdravka Čokića koji je, jednako kao i Ljutić danas, Bandića nekad pratio u stopu, no previše je pričao s novinarima pa ga je gradonačelnik udaljio. Prvi javni istup Ljutića bila je obrana Bandića od napada jajima koji su izveli bijesni stanari Galjufove.

Formalno je zaposlen u Poglavarstvu kao zamjenik šefa kabineta gradonačelnika, no glavna mu je dužnost brinuti za gradonačelnikovu sigurnost pa s njim redovito joggira i pojavljuje se na svim događanjima. Prije nekoliko mjeseci izbila je afera jer je Ljutić kupio zemljište za sto tisuća eura kojem je, zahvaljujući samo jednoj odluci o sužavanju granica Parka prirode Medvednica, preko noći cijena utrostručena.

Imenovanje Ljutića za 'alfu i omegu' gradskih poslovnih prostora, samo je jedna od odluka kojima je gradonačelnik Milan Bandić prije ulaska u predsjedničku kampanju 'zacementirao' utvrdu svojih ljudi u gradskoj upravi. Sve sebi odane ljude i dosadašnje suradnike imenovao je na četiri godine mandata, dakle do 2013. godine, nakon što su formalno izabrani na javnom natječaju.

Tako će budući gradonačelnik, ukoliko Bandić odseli na Pantovčak, morati surađivati s njima, pa ako i oni koji su mu dali podršku u predsjedničkoj kampanji budu isključeni iz SDP-a.

Uz Slavka Kojića, Zvonimira Šostara, Ladislava Prežigala, Davora Jelavića, Vidoja Buluma četverogodišnje mandate Bandić je tijekom listopada potvrdio i Marijanu Marasu (Ured za energetiku i zaštitu okoliša), Ninoslavi Zeković (Ured za imovinu), Zoranu Nevistiću (Mjesna samouprava), Mirku Heraku (Ured za kontrolu), a do pročelničkog mjesta, i to Ureda gradonačelnika, uspeo se i Miro Laco.

Ovaj Sinjanin, koji je skoro izbačen iz SDP-a jer je bio kum Mirku Norcu na vjenčanju, radio je do sada kao pomoćnih pročelnika za zdravstvo. Laco će s Jelenom Pavičić Vukičević, Bandićevom zamjenicom i vjernom suradnicom, voditi povjerenstvo za prodaju gradskih nekretnina, a imenovan je i u upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta.

Davanje gradskih stanova u najam Bandić je također povjerio svom čovjeku, Miodragu Demi.