ODBOR U 8.30 UJUTRO

Sabornici zaspali na sjednicu, Ćorić kaže: Oni sjednu u auto i bježe

29.04.2016 u 10:32

Bionic
Reading

Saborski Odbor za predstavke i pritužbe nije u petak ujutro uspio okupiti kvorum pa nije ni raspravio izvješće o radu Odbora u prvom tromjesečju ove godine, dakle od 4. siječnja do 31. ožujka. Od 12 članova došla su samo četvorica, predsjednik Zdravko Ronko (SDP), Ivan Sinčić (Živi zid), Pero Ćorić (HSP-AS) i Antun Vidaković (HDZ)

'Čekali smo akademsku četvrt, dalje nema smisla', zaključio je nakon 15 minuta čekanja Ronko i najavio da će u petak još jednom, odmah nakon glasovanja u Hrvatskom saboru, pokušati održati sjednicu.

Pravaš Ćorić ne vjeruje da će mu to poći za rukom. 'Puno je putnika zastupnika, oni sjednu u auto i odmah bježe', ustvrdio je Ćorić.

Odbor za predstavke razmatra predstavke, pritužbe i prijedloge upućene Saboru te ukazuje nadležnim tijelima na kršenje zakona i prava građana u postupku pred tijelima državne uprave i pravnim osobama koje imaju javne ovlasti. Također, Saboru ukazuje na kršenje zakona i druge štetne pojave od šireg značenja i predlaže poduzimanje potrebnih mjera za njihovo otklanjanje.

Na današnjoj sjednici nije se pojavio potpredsjednik Odbora za predstavke i pritužbe Žarko Tušek (HDZ), kao ni članovi Blaženko Boban (HDZ), Damir Felak (HDZ), Mario Habek (SDP), Orsat Miljenić (SDP), Stjepan Pintarić (HDZ), Ivan Radić (HDZ) i Damir Tomić (SDP). Sjednica je trebala biti održana danas s početkom u 8.30 sati u dvorani Stjepana Radića.