KAVA U KNINU

'Korupcija nam godišnje otima 12,5 milijardi kuna'

09.11.2009 u 14:35

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović izjavio je danas u Kninu da nije dovoljno uloženo u gospodarski razvoj područja od posebne državne skrbi

Stanje u Kninu donekle je bolje nego u Vukovaru, no glavna prepreka ulagačima je korupcija, ocijenio je.

'Korupcija Hrvatskoj godišnje otima oko 12,5 milijardi kuna, stoga je sprečavanje korupcije jedna od glavnih zadaća u mom programu', rekao je predsjednički kandidat SDP-a Ivo Josipović, koji se u Ulici Gojka Šuška družio s građanima Knina.

Istaknuo je da se zauzima za besplatno školovanje, čemu, kako je rekao, mora korespondirati odgovornost mladih.

Na novinarski upit da komentira današnje pisanje medija o velikom broju neodlučnih birača za predsjedničke izbore, rekao je da to samo potvrđuje da svi predsjednički kandidati moraju još mnogo raditi.

Josipović je također istaknuo da je već prikupio više od 10.000 potpisa za predsjedničku kandidaturu te dodao da je vrlo zadovoljan i odzivom Kninjana koji su ga danas poduprli potpisom.

Komentirajući protukandidate, predsjednički kandidat SDP-a Josipović rekao je da su svi oni respektabilni, ali da se u svim dosadašnjim anketama vidi tko vodi.

Spomenuo je i današnju obljetnicu pada Berlinskog zida te ocijenio da je to bio početak velikih demokratskih promjena u srednjoj i istočnoj Europi.

'Te dobre vibracije do nas su došle nešto kasnije i uz visoku cijenu koju smo platili u Domovinskom ratu. No poruka Berlinskog zida je mir, demokracija i sloboda', zaključio je Josipović.

On se danas u Kninu sastao i s članovima braniteljske udruge Tvrđava - Knin, za čiji je radio i internetski portal dao intervju.

Predsjednički kandidat SDP-a Josipović danas će boraviti i u Omišu i Makarskoj.