ODBAČENA IDEJA

Branitelji iz Vukovara ne žele šator u svom gradu

29.04.2016 u 09:04

Bionic
Reading

Zapovjednici obrane Vukovara kao i većina branitelja protivi se najavi čelnika braniteljskih prosvjeda u Savskoj 66. kako će šator, koji je tamo bio postavljen 555 dana, nakon prosvjeda biti prevezen u Vukovar

'Tako nešto je nedopustivo i skandalozno. Neka rade sa šatorom što god žele, ali njemu nije mjesto u Vukovaru. Mi smo se za braniteljska prava borili davnih dana i taj šator sada ne može biti simbol ničega, a posebno ne Domovinskog rata, vukovarskih branitelja i njihove žrtve tijekom 1991. Ne znam iz kojeg razloga bi se taj šator trebao nalaziti u Vukovaru i zašto je to uopće netko i predložio, kazao je za Večernji list ratni zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković – Mladi Jastreb.

Protiv ideje čelnika prosvjeda da se šator poslije svega spremi u Vukovaru i predsjednik je Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić koji kaže da tako razmišlja najveći dio Vukovaraca.

'Tome šatoru nije mjesto u muzeju Memorijalnog centra. On nema nikakve veze s Domovinskim ratom, ali ni s Vukovarom. Isto tako smatram i da u muzeju Memorijalnog centra, u nekoj budućnosti, nema mjesta ni za dvojezične ploče iz Vukovara i čekić kojim je Marijan Živković razbio jednu od njih', rekao je Josić.

426246 ,426252,426068 ,426033