OGRANIČENJE BRZINE

Vozačima na A1 probleme stvaraju vjetar i lisica

29.04.2016 u 07:54

Bionic
Reading

Tijekom večeri i noći, snijeg je padao na području Gorskog kotara i Like, zbog čega je bilo zastoja u prometu. Jutros vozačima probleme pak stvara lisica, koja je uočena untar ograde autoceste A1, kod odmorišta Janjče, zbog čega se u smjeru Dubrovnika vozi uz ograničenje brzine, javlja HAK

Zbog vjetra, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene tena autocesti A7 između čvorova Draga i Križišće.

Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i čvora Zadar 2 te autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U prvom dijelu dana u unutrašnjosti pretežno, na Jadranu promjenljivo oblačno, a još ponegdje s kišom. Sredinom dana postupni prestanak kiše, sa zapada razvedravanje, no još u Dalmaciji može biti lokalnih pljuskova s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, poslijepodne i sjeverozapadnjak, a još prijepodne na južnom dijelu jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 na kopnu te između 15 i 20 °C na Jadranu.