OŠTAR POČETAK KAMPANJE

Primorac najavio obračun sa svima

09.11.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac u hotelu Westin, uz mahanje hrvatskim zastavama, i službeno je otvorio svoju predsjedničku kampanju u kojoj je najavio svoj obračun sa svima

Dragan Primorac je rekao da je ljudima dosta dviju velikih stranaka koje se međusobno nabacuju blatom. Rekao je da hrvatskom vladaju hajduci kojih ima čak i među predsjedničkim kandidatima. Primorac je rekao da poštuje ostale kandidate, ali to nije dovoljno. 'Reći ću istinu javno o svakome i nek se zna kakva je današnja Hrvatska', najavio je on.

Voditelj kampanje Dragana Primorca bit će ugledni oftalmolog svjetskoga glasa, kako su ga predstavili, Nikica Gabrić koji je rekao da su na vlasti do sada bili oni kojima Hrvatska nije na srcu nego na novčaniku.

Osnovne teme koje će Primorac promicati tijekom kampanje bit će red, poštenje i domoljublje te je najavio vraćanje izgubljenog ponosa. Govorio je i o potrebi izgradnje društva koje će počivati na znanju kako se više nitko ne bi morao iseljavati u inozemstvo iz naše zemlje kao što je on išao u Ameriku.

Primorac smatra kako je vrijeme da se završi s podjelama iz Drugog svjetskog rata, jer mi imamo svoju svetinju Domovinski rat. 'U Hrvatskoj se osjeća naboj kao početkom devedesetih, jer ovo nije Hrvatska za koju smo se borili. Upravo zbog toga su ovi izbori važni i ne smijemo ostati pasivni, jer će u protivnom Hrvatska upasti u blato, a to se ne smije dogoditi', rekao je Primorac. Bivši ministar povukao je i paralelu između sebe i američkog predsjednika Baracka Obame. 'U posljednje vrijeme često uspoređuju Obamu i mene, kažu obojica su mladi, obojica su počeli s niskim postocima, oba sanjaju čudan san. On je svoj američki ostvaruje, a i ja ću ostvariti novu i drukčiju Hrvatsku', izjavio je Primorac.

Predsjedničku kampanju Dragana Primorca došli su podržati i brojne osobe iz sportskog miljea poput olimpijskog pobjednika Nikolaja Pešalova, bivšeg trenera Hajduka Ante Miše, trenera Slaven Belupa i trenera mlade nogometne reprezentacije Zlatka Dalića, bivših nogometnih i košarkaških asova Joška Jeličića, Ardiana Koznikua, Stojka Vrankovića i Franje Arapovića do pjevačice Tereze Kesovije i bivše misice Anice Martinović.

Cijeli događaj počeo je himnom koju su otpjevale nekadašnje divasice, sestre Husar, zatim su o Primorcu govorili glumac Vedran Mlikota koji je pročitao domoljubnu pjesmu pjesnika Petra Gudelja koja je trebala dočarati koliko je bivši ministar privržen svojoj zemlji, zatim studentica Petra Milinović koja je pobrojila njegov doprinos hrvatskom obrazovanju dok je bio ministar i šef njegove kampanje Nikica Gabrić. Govoranciju je prekinula klapa Nostalgija izvedbom poznate pjesme 'Croatio, iz duše te ljubim', a kasnije je naglašivan stih 'nek' ti kušin bude stina', kao primjer toga kako bi se svi trebali žrtvovati za ljubav svojoj domovini.

Nakon što su se izredali govornici, crvenim tepihom u pratnji supruge, mašući okupljenima, do govornice se prošetao Primorac do su za ovu priliku posebno okupljeni školarci mahali hrvatskim zastavama. Cijela priredba simbolično je završila skupnim pjevanjem završnog songa najizvođenijeg hrvatskog mjuzikla 'Jalta, jalta'.