IZVLAČENJE NOVCA

Podignuta optužnica protiv Mamića, suđenje u Osijeku

26.04.2016 u 10:08

Bionic
Reading

USKOK je podigao optužnicu protiv Zorana i Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara koji se terete za izvlačenje preko 100 milijuna kuna iz Dinama

Ali suditi im se neće u Zagrebu već u Osijeku jer je tako odlučio Vrhovni sud koji je prihvatio prijedlog Državnog odvjetništva, objavio je DORH na svojim stranicama.

'Nakon istrage, provedene na temelju kaznene prijave Samostalnog sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija, USKOK je pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana M. P. (1970.), Z. M. (1959.), Z. M. (1971.), D. V. (1959.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, zlouporabe položaja i ovlasti u pokušaju, davanja i primanja mita, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju', stoji u priopćenju USKOK-a.

Slijedom navedenog, predloženo je oduzimanje nepripadne imovinske koristi od braće Mamić dok je u odnosu na Pernara podnesen prijedlog za prošireno oduzimanje imovinske koristi.

USKOK drži da je Dinamo od navedene četvorke oštećen za ukupan iznos od 115,8 milijuna kuna, a državni proračun za iznos 12,2 milijuna kuna na ime neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.