ERDOGANOV POSJET

Utorak i srijedu Zagreb ponovo očekuju prometne gužve

24.04.2016 u 20:03

Bionic
Reading

U utorak i srijedu, 26. i 27. travnja 2016., u službenom posjetu Republici Hrvatskoj boravit će predsjednik Turske Republike Recep Tayyip Erdogan. Stoga policija obavještava građane da će od ponedjeljka 25. travnja u večernjim satima do srijede 27. travnja 2016. u večernjim satima, važiti posebna regulacija prometa na određenim prometnicama Grada Zagreba i grada Velike Gorice.

Prometnice koje vode od MZLZ 'Franjo Tuđman' do središnjeg dijela Grada Zagreba, na pravcima koji vode prema Uredu predsjednice Republike Hrvatske, u ulici Pantovčak, u zoni Gradskog groblja Mirogoj, na području Gornjeg i Donjeg grada, u zoni Hrvatskog narodnog kazališta, hotela 'Esplanade', hotela 'Westin' te Islamskog centra Zagreb.

Građanima se preporučuje sljedeće:

- u utorak 26. travnja u poslijepodnevnim satima i u srijedu 27. travnja tijekom cijelog dana, izbjegavaju dolazak motornim vozilima u centar Zagreba,
- maksimalno koriste javni gradski prijevoz autobusima i tramvajima ZET-a te vlakovima HŽ-a,
- da odlazak s posla u utorak 26. travnja obave do 15.30 sati,
- da u srijedu 27. travnja odlazak s posla planiraju između 16.15 i 17.30 sati.
Policija moli građane za razumijevanje radi posebne regulacije prometa, a osobito u vrijeme otežanog prometa uzrokovanog prolazom kolona s vozilima pod pratnjom.
Apeliraju da se izbjegavaju prometnice koje će se koristiti za dolaske i odlaske kolona vozila pod pratnjom, odnosno da se striktno pridržava uputa i zapovijedi policijskih službenika.

Gdje se sve točno neći moći prometovati i parkirati pročitajte ovdje. Karte s alternativnim pravcima pogledajte pak ovdje.