ISKORIŠTAVANJE SKUPA

Sukob europskih parlamenata mladih zbog Primorca

09.11.2009 u 18:37

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Dragan Primorac iskoristio je današnji svečani skup Europskog parlamenta mladih grada Splita, gdje mu je uručena nagrada te udruge, za promociju svoje kandidature

SPLIT - Zanimljivi akteri našli su se danas u splitskom hotelu President na skupu Europskog parlamenta mladih grada Splita. Počasni gosti udruge koja neodoljivo podsjeća na Mladež HDZ-a bili su dogradonačelnica Anđelka Visković, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i predsjednički kandidat Dragan Primorac

Sukob

EPMH sa sjedištem u Zagrebu nije ni na koji način povezan s EPMST-om. EPMST nije podružnica EPMH-a. EPMST je bez znanja i odobrenja EPMH-a preuzeo gotovo identičan naziv i identičan vizualni identitet.

EPMH ne osuđuje podršku EPMST-a Draganu Primorcu već se, kao sasvim nepovezana udruga, javno ograđuje od te podrške zbog zabune koju bi u javnosti mogla uzrokovati sličnost u nazivima. EPMH nije politička organizacija i ne podržava niti jednog predsjedničkog kandidata ili političku stranku, stoji u propćenju EPMH.

Njima je Ivan Ruščić, mlađahni čelnik udruge koja promovira proeuropske ideje, uručio posebne nagrade kao zahvalu za njihov doprinos i pomoć u djelovanju. Anđelka Visković i Ante Sanader zahvalili su na nagradama i najavili daljnju pomoć udruzi mladih.

Bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac, kojega je Ruščić predstavio kao najuspješnijeg ministra u Sanaderovoj vladi, zahvalio je na otvorenoj podršci te udruge za svoju predsjedničku kandidaturu. Nastavio je s predvidivim predizbornim govorom, ponavljajući standardne elemente svog programa, koji je zbir uopćenih fraza o ostvarenju sna, radu, poštenju, istini i društvu znanja.

Barack Obama je pričao o američkom snu, o novoj Americi, a ja držim da je vrijeme za novu Hrvatsku i realizaciju mog hrvatskog sna koji je čitav niz godina stariji od Obaminog' rekao je Primorac.

Ponovno je naglasio svoje dobre odnose s čelnicima Izraela, što je dobra referenca u SAD-u, ali u Hrvatskoj je zapravo prilično nevažna. Dotaknuo se i svog doprinosa u spasu Hajduka od stečaja, što je već konkretnija lokalna tema, i pozivao se na emocije i stogodišnju tradiciju splitskoga kluba.

Na skupu je zamijećen brat mu Damir Primorac, ali i jedan od čelnika HAC-a, Mario Lovrinčević

Najprivlačniji dio uglavnom dosadnog protokolarnog skupa koji uopće nije odisao mladenačkim duhom je bio nastup ženske klape Marjanske vile, koja je izvela nekoliko dojmljivih tradicionalnih napjeva u izvrsnom višeglasnom aranžmanu.