Hrvatska ISKORIŠTAVANJE SKUPA

Sukob europskih parlamenata mladih zbog Primorca

Predsjednički kandidat Dragan Primorac iskoristio je današnji svečani skup Europskog parlamenta mladih grada Splita, gdje mu je uručena nagrada te udruge, za promociju svoje kandidature

SPLIT - Zanimljivi akteri našli su se danas u splitskom hotelu President na skupu Europskog parlamenta mladih grada Splita. Počasni gosti udruge koja neodoljivo podsjeća na Mladež HDZ-a bili su dogradonačelnica Anđelka Visković, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader i predsjednički kandidat Dragan Primorac.

Sukob

EPMH sa sjedištem u Zagrebu nije ni na koji način povezan s EPMST-om. EPMST nije podružnica EPMH-a. EPMST je bez znanja i odobrenja EPMH-a preuzeo gotovo identičan naziv i identičan vizualni identitet.

EPMH ne osuđuje podršku EPMST-a Draganu Primorcu već se, kao sasvim nepovezana udruga, javno ograđuje od te podrške zbog zabune koju bi u javnosti mogla uzrokovati sličnost u nazivima. EPMH nije politička organizacija i ne podržava niti jednog predsjedničkog kandidata ili političku stranku, stoji u propćenju EPMH.

Njima je Ivan Ruščić, mlađahni čelnik udruge koja promovira proeuropske ideje, uručio posebne nagrade kao zahvalu za njihov doprinos i pomoć u djelovanju. Anđelka Visković i Ante Sanader zahvalili su na nagradama i najavili daljnju pomoć udruzi mladih.

Bivši ministar obrazovanja Dragan Primorac, kojega je Ruščić predstavio kao najuspješnijeg ministra u Sanaderovoj vladi, zahvalio je na otvorenoj podršci te udruge za svoju predsjedničku kandidaturu. Nastavio je s predvidivim predizbornim govorom, ponavljajući standardne elemente svog programa, koji je zbir uopćenih fraza o ostvarenju sna, radu, poštenju, istini i društvu znanja.

'Barack Obama je pričao o američkom snu, o novoj Americi, a ja držim da je vrijeme za novu Hrvatsku i realizaciju mog hrvatskog sna koji je čitav niz godina stariji od Obaminog' rekao je Primorac.

Ponovno je naglasio svoje dobre odnose s čelnicima Izraela, što je dobra referenca u SAD-u, ali u Hrvatskoj je zapravo prilično nevažna. Dotaknuo se i svog doprinosa u spasu Hajduka od stečaja, što je već konkretnija lokalna tema, i pozivao se na emocije i stogodišnju tradiciju splitskoga kluba.

Na skupu je zamijećen brat mu Damir Primorac, ali i jedan od čelnika HAC-a, Mario Lovrinčević.

Najprivlačniji dio uglavnom dosadnog protokolarnog skupa koji uopće nije odisao mladenačkim duhom je bio nastup ženske klape Marjanske vile, koja je izvela nekoliko dojmljivih tradicionalnih napjeva u izvrsnom višeglasnom aranžmanu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još