PREMIJER NA VLADI

'Reforme se neće svidjeti svima, ali su fer'

20.04.2016 u 15:34

Bionic
Reading

Tihomir Orešković uoči današnje sjednice Vlade najavio je da Vlada u ovoj godini ima plan poslati 238 zakona u proceduru, većinu njih u drugom kvartalu

'Dobro je da dolazi sve više zakona i imamo puno posla. Krenuli smo i sada treba ubrzati taj cijeli proces. Jučer smo imali sastanak sa socijalnim partnerima iz sindikata, bio je uspješan i po prvi put su reforme vidjeli naši partneri. Dobili smo dobar input. Riječ je o solidnim reformama s kojima se slažu, a sa nekim ne', kazao je Orešković.

Naveo je da su sindikati i HUP predložili su još neke koje bi se mogle poboljšati poslovnu klimu i da će to uključiti u Nacionalni program reformi.

'Ovih dana ćemo završiti Nacionalni program reformi, koji ćemo prezentirati drugi tjedan ovdje na Vladi i to će ići u javnost te ga na kraju mjeseca predajemo EK-u. S moje je strane ovo kvalitetan plan. Kao svaki plan, reforme se vjerojatno neće sviđati svima, no ovaj program je fer. Treba znati u kakvom smo stanju. Neke reforme će biti teže, ali izbalansirali smo ih i moramo ih provesti', kazao je Orešković na sjednici čiji se prijenosu mogao pratiti na N1 televiziji.

425234,425137 ,425046 ,424985